Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Itt az új elektromos Lucid modell

Az autógyártó előzetes ígérete alapján november 16-án bemutatásra került a legújabb elektromos Lucid modell. Megérkezett az új, Gravity névre keresztelt 7 személyes Tesla Model X riválisnak szánt modell. 

Az amerikai elektromosautó gyártó Lucid bemutatta második autóját, a Gravity-t. A modell egy nagy teljesítményű, nagy hatótávolságú technológiailag fejlett, rendkívül fényűző elektromos SUV. A Lucid Gravity-t egyenesen a BMW iX, Mercedes EQS és Tesla Model X riválisának szánja. Az új jármű a gyártó szerint “egy új korszak hajnalát” jelenti az elektromos SUV-ok számára. 

A Gravity kapcsán a vezérigazgató elmondta, hogy „az új modellünk egyben egy álruhás szuperautó és egy kényelmes hét személyes, nagy raktérrel rendelkező SUV. Mindezt a Lucid a jellegzetes, Kalifornia által inspirált luxus dizájnjával álmodta meg.” 

Az elektromos Gravity 3.5 másodperc alatt futja a 0-100 sprintet, emellé 700 kilométers hatótávolság párosul. A Lucid szerint az autó 15 perc alatt 320 kilométer megtételéhez elegendő szintre tölthető. 

Itt az új Lucid modell

Jövő év elején kezdődik el a modell értékesítése. Az árazás kapcsán az Autocar korábban arról számolt be, hogy szinte biztosra vehető, hogy az árát úgy szabják meg, hogy versenyképes legyen a hasonlóan pozícionált luxusautókkal. Ez beigazolódni látszik. Az alapkivitel ára a gyártó szerint 80 ezer dollár körül alakul az Amerikai Egyesült Államokban. 

Forrás: Autocar