Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Kacsa hírre ugrott nagyot a Bitcoin

A Bitcoin árfolyama hétfőn délután több mint 8 százalékos megugrást követően megközelítette a 30 ezer dolláros szintet.

A főbb kriptovaluták árfolyamai hétfőn megugrottak, a Bitcoin több mint 8 százalékot emelkedett az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságával (Securities and Exchange Commission – SEC) kapcsolatos legfrissebb híreket követően.

A Cointelegraph szerint a SEC jóváhagyta a BlackRock Inc. kérelmét az iShares Bitcoin Trust spot ETF létrehozására vonatkozóan. A hírek hatására kilőtt a kriptovaluták árfolyama. A Bitcoin több mint 8 százalékos pluszba fordult, az árfolyama megközelítette a 29.500 dolláros szintet.

Nem sokkal később azonban Eleanor Terrett, a Fox Business News újságírója megosztotta a világgal az igazságot: a BlackRock közölte az újságírónak, hogy az állítás hamis. Hozzátették, hogy az Tőzsdefelügyelet még mindig vizsgálja a BlackRock kérelmét.

A Bitcoin árfolyama ennek hatására 28 ezer dollár alá süllyedt vissza. Jelenleg 28.200 dollár körül jár a jegyzése, ez is szép eredmény, hiszen közel 5 százalékos emelkedést jelent. Idén több mint 60 százalékos pluszban van a legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kriptopénz.

bitcoin

A Bitcoin és a Ferrari

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a Ferrari elkezdte elfogadni a kriptovalutában történő fizetést a sportautóiért az Amerikai Egyesült Államokban. A tehetős vásárlók kérésére az autógyártó hamarosan kiterjesztheti a rendszert Európára is.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com