2024 október 05

Így lehet a babavárás kiegyensúlyozott és egészséges

Szemünk fénye, születendő kisbabánk egészsége érdekében mindent szeretnénk megtenni. Ennek egyik első és legfontosabb lépése a megfelelő terhesvitamin kiválasztása. De annyi van a piacon és olyan sok összetételből válogathatunk, hogy nem csoda, ha kapkodjuk a fejünket. Cikkünk ehhez nyújt most kapaszkodót.

A rendkívül izgalmas időszaknak ígérkező babavárás akkor lesz teljes, ha az ember nem aggódik saját és magzata egészségéért (legalábbis feleslegesen nem). A Vital-max webáruház női kedvencei között jócskán találunk olyan megoldásokat, amelyek segítenek biztosítani a kiegyensúlyozott és egészséges babavárást.

Mitől lesz egészséges a baba és a mama?

Lássuk a legfontosabb ásványi anyagokat és vitaminokat!

  • Kalcium: ettől erősek lesznek a fogak és csontok, mind a baba, mind pedig a mama esetében. A baba csontozata a kalciumtól jól fog fejlődni, az anyáé pedig erős marad, nem szenved könnyen sérüléseket.
  • C-vitamin: nem kérdés, hogy ez is kell, méghozzá az erős immunrendszerért. A C-vitamin segíti a várandós édesanyák egészségének fenntartását és biztosítja a megfelelő sejtfunkciókat is.
  • Vas: ez az ásványi anyag szállítja az oxigént a véráramban, és mivel várandósság idején a testben keringő vér mennyisége megnő, vasból is többre lesz szükségünk. Ha ez biztosítva van, az anya energiaszintje kielégítő lesz, a baba pedig megfelelő tápanyagellátást kap.
  • Folsav: a terhesség első heteiben a legfontosabb, hiszen ettől záródik be a magzat gerincoszlopa, de a későbbi trimeszterekben sem hagyható el.
  • D-vitamin: ez segít abban, hogy a kalcium felszívódjon.

A jó babavitamin jellemzői

  • Ellenőrzött forrásból származik, magasra értékelt,
  • Organikus, nincsenek benne felesleges származékok és egyéb, a babára vagy a mamára esetleg károsan ható összetevők,
  • Nem lehet túladagolni, akkor sem, ha az előírtnál többet veszünk be véletlenül,
  • Minden vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet ideális, könnyen emészthető és felszívódó formában tartalmaz.

Babavitamin választása – így csináld!

Fordulj az orvosodhoz, nőgyógyászodhoz, méghozzá minél hamarabb! Ő ismeri személyes igényeidet, állapotodat, ő fogja a legjobban tudni szakértelmével, hogy melyik terhesvitamint válaszd. 

Keresd azokat a készítményeket, melyek könnyen felszívódó, természetes összetevőket tartalmaznak. Olvass értékeléseket az interneten, kérdezz meg más kismamákat vagy anyukákat, és olyan termékek közül válassz, melyeket mások is pozitívra értékeltek.

Az a jó babavitamin, mely megfelelő mennyiségben tartalmazza az édesanya és kisbabája számára szükséges tápanyagokat kiegyensúlyozott formula képében. Válassz hát körültekintően, dönts a szakemberek tanácsai alapján és élvezd ezt az igazán áldott állapotot aggodalmaskodás, stressz nélkül!