Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Zelenszkij: A közel-keleti háború Oroszország érdeke

Ukrajna elnöke szerint a közel-keleti térségben kirobbant háború kedvez Oroszországnak, a világ figyelme elterelődik az ukrajnai orosz hadműveletekről.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a közel-keleti háború Oroszországnak kedvez. „Az izraeli konfliktus eltereli a világ figyelmét az orosz-ukrán konfliktusról, pedig Moszkva megsemmisíteni igyekszik a szabadságot Európában”. – magyarázta az ukrán államfő.

Zelenszkij – „Világháborús párhuzam”

„Látjuk, hogy Moszkva iráni barátai nyíltan támogatják azokat, akik megtámadták Izraelt. És mindez sokkal nagyobb fenyegetést jelent, mint amit a világ most érzékel. A múlt világháborúi éppen az ilyen helyi agressziók miatt törtek ki.” – írta Zelenszkij a Telegramon.

Zelenszkij optimistább hangnemben hangsúlyozta, hogy „tudjuk, hogyan lehet ellensúlyozni ezt a fenyegetést. És előkészítjük a megfelelő lépéseket. És ami a legfontosabb, megvédjük a világot.”

gázai övezet, háború

Szombat kora reggel Izrael háborús helyzetet hirdetett, Benjámín Netanjáhú, Izrael miniszterelnöke hadikészültséget rendelt el. A Hamász hatalmas rakétatámadást indított Izrael ellen, körülbelül 5000 rakéta csapódott be már szombaton kora reggel. A helyzet egyre súlyosabb és az áldozatok száma is folyamatosan növekszik.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com