2024 október 05

A zárt WPC kerítések előnyei

A WPC anyag lehetővé tette, hogy afféle újgenerációs kerítéseket építsünk. Habár az túlzás, hogy építünk, ugyanis egy-egy ilyen kerítés felhúzása minimális erőfeszítéseket igényel. A WPC világban azonban nem csupán egyféle megoldás adott, ám egy olyan kerítést szeretnénk kiemelni, amely maximális fedést biztosít számunkra. 

A következő cikkben erről lesz szó bővebben, szóval reméljük, ezáltal te is megismerkedsz majd az ilyen típusú kerítésekkel. 

Mitől olyan egyedi a WPC?

A WPC jelentése nem más, mint a wood-plastic composite, ami gyakorlatilag farostból, hőre táguló, újrahasznosított műanyagból és egyéb adalékanyagból készül. Magas fatartalma biztosítja a természetes megjelenést, a műanyag alkotóelem pedig garantálja a hosszú távú használatot. A WPC Nagyker zárt kialakítású WPC kerítés kínálata lehetővé teszi, hogy a számunkra megfelelő opciót válasszuk, hiszen nem egyféle termék érhető el. 

A WPC kerítések egyik sajátossága, hogy ezek a rendszeren akár 15-20 éven keresztül képesek helytállni, nem károsítják a környezetet sem a használat, sem a gyártás során, ráadásul a tisztításon kívül semmilyen más utógondozást nem igényelnek. Ugyanakkor nem szálkásodnak és korhadnak, nem teszi őket tönkre az erős UV-sugárzás, és a fagy sem okoz gondot nekik.

Érvek a zárt kerítésrendszerek mellett

Ettől már csak az hangzik jobban, ha a WPC kerítések a teljes fedést is biztosítják. Sajnos sok olyan helyzet van, amikor nem kedveljük a szomszédokat, mert túl kíváncsiak. Ilyenkor olyan kerítést érdemes választani, amely gátolja őket kedvenc hobbijuk űzésében, a kukkolásban. 

Ha forgalmas helyen, a turistanegyedben élünk, szintén nem a legokosabb ötlet olyan kerítést építeni, amelyen könnyen átlátnak, sőt, a zárt kerítésrendszerek vagyonvédelmi szempontból is fontosak. 

A zárt WPC kerítésekkel tehát megakadályozhatjuk az efféle kellemetlenségeket, így sokkal nagyobb kényelemben és biztonságban élhetjük a mindennapjainkat.

A WPC ápolásáról röviden

A WPC kerítések kiépítése után néha-néha időt kell szakítanunk azok ápolására is. Ebben több termék is a segítségünkre lesz. A WPC tisztítószer például eltávolítja a koszt, a különféle lerakódásokat és szennyeződéseket. Sokszor a nagynyomású mosó szintén jól jöhet, de ez csak alacsony nyomásra állítva használható. 

Ezenkívül a természetes olajokat tartalmazó, vízbázisú WPC ápoló olaj szintén fontos szerepet tölt be a WPC anyag életében. Ez egyrészt felfrissíti az anyag struktúráját, másrészt selyemfényű bevonattal látja el az érintett felületet. Rendkívül fontos, hogy az olajozást tisztítás előzze meg. 

A WPC termékek tehát valamennyi területen bevethetők, olyan zárt kerítésrendszereket is létrehozhatunk, amelyeken senki nem lát át, és sok-sok éven át ugyanolyan állapotban tündökölnek majd.