Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Tesla – folytatódhat az árcsökkentés

A Goldman Sachs szerint folytatódhatnak a Tesla árcsökkentési törekvései, ami rossz hír az árrés szempontjából.

A Tesla az idén bevezetett árcsökkentések sorozatával nyomást gyakorolt az egész EV szektorra. Az elektromos autógyártó jövőre is folytathatja árcsökkentési kampányát, ami a Goldman Sachs elemzői szerint negatívan érintheti a Tesla eredményeit.

A Goldman elemzője, Mark Delaney szerint a Tesla Model S és Model X járművek árának csökkentésének idén „súlyos ára” lehet. A csökkentéseket csak részben ellensúlyozzák majd a Model 3 magasabb árai, ami alacsonyabb átlagos eladási árakat eredményez a Tesla teljes kínálatára nézve. Így alacsonyabban alakul az árrés is. – írta Delaney.

„Úgy véljük, hogy a Tesla 2024-ben tovább csökkentheti az árakat a nagyobb eladási volumenek támogatása érdekében. Véleményünk szerint ez mérsékelni fogja a költségcsökkentésből származó részvényenkénti eredményelőnyt” – írta Delaney. A Goldman elemzői a 2024-es EPS előrejelzésüket 4.25 dollárról, részvényenkénti 4.15 dollárra csökkentették.

Delaney szerint a Tesla 2024-ben mintegy 2.3 millió darab elektromos járművet szállíthat ki. Ez összhangban van a Wall Street becsléseivel, és az idei évre várt 1.8 millió darabos kiszállításhoz képest emelkedést jelentetne.

Tesla

A Delaney semleges minősítést adott a részvénynek, 12 hónapos célárát 275 dolláron határozta meg. A Tesla részvényei csökkenésbe kapcsoltak a hétfői kereskedésben. Idén azonban eddig már több mint duplájára ugrott az árfolyam.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com