Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

OTP – változott a széljárás, mi jöhet ezután?

A háború előtti szintre emelkedett az OTP részvényeinek árfolyama a nyáron. A bankpapír rallyja több tényezőnek is betudható volt a korábban megjelent elemzések szerint. Most azonban már többször is esést láthattunk a legnagyobb hazai blue chip esetében, a technikai kép jelenlegi állását is bemutatjuk.

OTP – szépe rally után

Az OTP árfolyama 10000 körül kezdte a 2023-as évet, az év első része azonban nem feltétlenül alakult jól. A kezdeti emelkedést megtörte az amerikai bankcsődök okozta pánik, és március végén 9000 alatt is járt az OTP részvényeinek értéke. Azóta viszont nagyobb időtávokat nézve szinte folyamatos volt az emelkedés, ezzel az orosz-ukrán háború kitörésekor látott szinte erősödött a legnagyobb hazai nagybank részvényeinek árfolyama. Időközben kijött az OTP második negyedéves gyorsjelentése, ami rekord profitról adott bizonyosságot. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója pedig az év egészét tekintve is rekord adózott eredményt vár. Ez értelemszerűen pozitívan cseng az OTP befektetői számára.

OTP – technikai elemzés

Az utóbbi napokban azonban nem az emelkedésé volt a főszerep az OTP esetében. Az OTP Elemzési Központ technikai elemzése szerint a kimerülő kereslet itt is változást hozott el, amely egy csökkenő korrekciós fázist indíthatott el. Szerintük ettől függetlenül nagyobb esés jelenleg nem látható, a vékony zöld trendvonalig is lejöhet. Az elemzés alapján a részvény a 13125 alatt már rövid aljat találhat, ami hozhat némi kis emelkedést majd, de amíg a vastag piros trendvonal nem törik meg felfelé, addig érdemes lehet várni a vételi oldalon. Ellenállásként a 14375 és a 15000 lettek feltüntetve, míg támasz a 12500, a 11875, a 11250, valamint a kerek 10000 forintos szint lehet.

Technikai elemzés forrása: OTP Elemzési Központ

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!