Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Putyin „hamarosan” találkozik barátjával, a kínai elnökkel

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken elmondta, hogy a közeljövőben találkozni fog Hszi Csin-ping kínai elnökkel.

Az orosz elnök pénteken közölte, hogy a közeljövőben találkozni fog Kína elnökével, Hszi Csin-pinggel. „A kínai elnök a barátjának nevez meg engem, és én is örömmel nevezem őt a barátomnak, mert ő egy olyan ember, aki sokat tesz az orosz-kínai kapcsolatok fejlődéséért.” – jegyezte Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Moszkvában.

Putyin azt is hangsúlyozta, hogy Oroszország jelenleg az ázsiai országokkal való kapcsolatok erősítésén dolgozik. „Erre nem csak az ukrajnai katonai hadművelet következményei miatt helyezzük a fókuszt, hanem mindig is ez volt a szándékunk.” -tette hozzá az orosz elnök. Továbbá az orosz elnök szerint az ázsiai térség „a politikai élet központjává” válik, hozzátette, hogy „ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül”.

kína

A múlt hónapban a kínai külügyminisztérium szóvivője, Wang Wenbin azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping „mindig egyszerre többféle módon állnak stratégiai kapcsolatban.”

A török elnökkel is találkozik Putyin

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken megerősítette, hogy Putyin szeptember 4-én találkozik Szocsiban Erdoğan török elnökkel. Az orosz állami média szerint ez lesz az első személyes találkozó a két ország vezetője között egészen 2022 októbere óta.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com