2024 október 05

Amikor egy légkondicionáló vásárlása mellett döntünk

A gazdasági helyzet bizonytalansága, a növekvő villamosenergia-árak arra ösztönöznek minden embert, hogy alternatív megoldások felé kezdjen el nézelődni, már ami a fűtési rendszereket illeti. Így napjainkra egyre jobban terjed a légkondicionálók használata, és ennek több oka is van. 

A legfontosabb azonban az, hogy ez az a berendezés, amellyel egyszerre megoldhatjuk a nyári hónapokban, az egyre melegebb nyarak során a lakás hűtését, télen pedig ugyanezzel a készülékkel a fűtést.

A légkondicionáló egyáltalán nem luxuscikk

Sokak számára mégis még mindig nem egyértelmű, hogy miért éri meg légkondicionálót vásárolni? Azt gondolják, hogy ez egy luxuscikk, amellyel csak még drágábbá tesszük az amúgy is már magas villamosenergia-fogyasztásunkat. Vannak, akiknek olyan tévképzetük van, hogy ennek a készüléknek drága a telepítése és a fenntartása. Ezek a fenti állítások mind nem valósak. Olyannyira, hogy van olyan lakás, ahol nemhogy emelkedést nem fogsz tapasztalni a villanyszámla összegében, hanem még némi csökkenés is megfigyelhető lesz majd, miután a család áttért a drágább fűtési módozatról a klímára.

Egy átlagos klímaberendezés már 200-250 ezer forinttól elérhető, de nem árt tudni, hogy lehetnek olyan kényelmi funkciók, amelyekre szükségünk van, és ezért inkább hajlandóak vagyunk egy drágább készülékbe beruházni. Az ár függ a márka ismertségétől is, a teljesítménytől is. Induló költségként szerepel még a telepítés munkadíja, és évközben fog jelentkezni az éves karbantartási díj, amely tényleg már elhanyagolható tényező a teljes költségvetésben.

A klímák élettartama

Fontos megjegyezni, hogy egy klíma átlagos élettartama 15-20 év, tehát ennyi idő alatt bőven megtérül az ára. Ehhez folyamatosan gondoskodni kell a megfelelő karbantartásról és tisztításról, ebben az esetben garantáltan stabil, megbízható, tökéletesen működő készülékünk lesz. Ráadásul egy légkondicionáló sokkal kényelmesebb fűtési forma, és arról se feledkezzünk meg, hogy mennyivel környezetbarátabb energia.

A Hisense klíma webshop munkatársai készséggel segítenek abban, hogy neked és családodnak a legmegfelelőbb változatot találjátok meg. Ebben szerepelhetnek anyagi tényezők, de a teljesítmény, egyéb kényelmi funkciók is. Az sem mindegy, hogy hol helyezkedik el az a helyiség, mekkora, és kik fogják használni a klímát. Számos szempontot kell végiggondolni vásárlás előtt.

De mi lesz a hideg télen, a legnagyobb fűtési szezonban?

Sokaknak ez a legfőbb ellenérvük, de akkor sem kell számottevő változásra számítani a villanyszámlában, sőt. Előfordul, hogy ugyanannyi lesz vagy még kevesebb, hiszen máshogy és máshol fűt egy klíma, mint egy konvektor. Akik félnek a teljes cserétől, használják először kiegészítésként, majd fokozatosan álljanak át rá.

Mivel már nagyon népszerű a klíma, egyre többen ezzel fűtenek télen, érdemes megkérdezni barátokat, ismerősöket a részletekről. És ha még mindig maradt megválaszolatlan kérdés, akkor a Hisense klíma webshop munkatársai készséggel segítenek.