Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Miért használjunk környezetbarát tisztítószereket és kozmetikumokat?

A környezetbarát tisztítószerek és kozmetikumok ma már rengeteg helyen elérhetőek. Már csak a saját kifogásaink vagy téves információink tántoríthatnak el bennünket attól, hogy ilyen termékeket vásároljunk. Pedig sokkal jobban járunk. Mi is, és persze a környezetünk is!

Milyen környezetbarát tisztítószerek és kozmetikumok vannak?

Nézzünk szét az Alpha-Dent-Higiénia Kft. környezetbarát termékei között, és máris láthatjuk, hogy mekkora termékkínálat vár ránk ezen a területen!

Folyékony szappan, fürdető, sampon, hajbalzsam, ablaktisztító, felmosószer, zsíroldó, mosószer és többek között általános tisztítószer is található a kínálatban. Emellett nem maradhatnak ki a sorból a különböző papírtermékek sem, mint a toalettpapír, papírtörlő és a papírzsebkendő sem! Sőt, környezetbarát kiegészítők is készülnek már a takarításhoz, mint például felmosók, seprűk és lapátok, vagy épp szemeteszsákok.

Miért érdemes ezeket a termékeket használni?

Ennek több oka is van. Egyrészt azért, mert ezek az egészségünkre nem ártalmasak. Másrészt azért, mert sokkal kisebb terhelést jelentenek a környezetünk számára.

Előbbiről van szó jellemzően azon termékek esetén, melyeket belélegezhetünk vagy amikkel érintkezhetünk. Ide tartoznak a különböző kozmetikai termékek, mint a samponok, szappanok, de a tisztítószereket is ide érdemes sorolni.

Ezek jellemzően környezetbarát, természetes, emberre nem ártalmas összetevőket tartalmaznak. Kettős céljuk van. Egyrészt az, hogy ránk ne legyenek negatív hatással, azaz teljes mértékben biztonságos legyen a használatuk. Másrészt pedig az, hogy a környezetet se terheljék meg. Lehetőleg sem az előállítás, sem a felhasználás közben, sőt még azt követően sem. Számos irritábilis, veszélyes összetevő váltható ki környezetbarátabb megoldással.

A környezetünkre gyakorolt kisebb hatásról már részben írtunk a fentiekben is. Azonban ki kell emelnünk, hogy legyen szó akár az összetevőkről, akár az előállítás mikéntjéről, egy környezetbarát termék mindig jobb lesz, mint egy ilyen szempontból semleges darab. 

De itt gondolnunk kell ezenfelül még az újrahasznosításra is. Számos olyan papír vagy műanyag termék van, melyek elkészíthetőek részben, vagy közel teljes egészében is újrahasznosított alapanyagokból. Ezekre is érdemes odafigyelni, ezzel is csökkentve a környezetünk terhelését.

Tegyünk magunkért, tegyünk a jövőnkért!

Nemcsak a jövő generációk szempontjából, hanem már a ma élő emberek jelenét figyelembe véve sem mindegy, hogy miként éljük az életünket. Ha kellően környezettudatosak vagyunk, akkor tudunk csak tenni azért, hogy a bolygónk még nagyon sokáig élhető maradjon.