Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Meghökkentő szinteken az orosz infláció

Mutatjuk mennyi az orosz infláció: szerda este közzétett adatok alapján 4.3 százalékos volt az áremelkedés mértéke júliusban Oroszországban.

Az orosz fogyasztói árindex (Consumer Price Index – CPI) 2023 júliusában 4.3 százalékon alakult. A legfrissebb inflációs számokat orosz Statisztikai Hivatal, a Rosstat hozta nyilvánosságra szerda este. Az orosz infláció a júniusban látott 3.25 százalékos szinthez képest tovább emelkedett.

Az élelmiszerárak éves szinten 2.2 százalékkal emelkedtek, míg a nem élelmiszertermékek árai 2.4 százalékkal drágultak meg. A szolgáltatások áréban nagyobb mértékű volt az áremelkedés, éves szinten 10 százalékkal nőttek meg az árak.

Havi szinten a fogyasztói árak 0.63 százalékkal emelkedtek Oroszországban. Éves szinten 3.2 százalékkal drágult az élet.

infláció

Holnap jön az amerikai inflációs adat

Az amerikai fogyasztói árindex alakulását holnap délután hozzák nyilvánosságra. A kulcsfontosságú hírt már tűkön ülve várják a piacok.

Európa élén a magyar infláció

A legfrissebb magyar inflációs számok láttán nem volt sok okunk az örömre. Európában number one a kétszámjegyű inflációnk. 2023. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 17.6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com