Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Több mint 1 millió autót vizsgálnak át

Az amerikai hatóságok 1.1 millió darab Chrysler által gyártott pickup-ot vizsgálnak át a kormányzás asszisztenssel kapcsolatos potenciális hiba miatt.

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala (United States National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) kedden közzétett egy dokumentumot a vizsgálatról. A nyilvánosságra hozott adatok szerint a NHTSA 1 106 211 darab Chrysler által, 2013 és 2016 között gyártott Ram 1500 pickup-ot vizsgál át. A Chrysler ma már a Stellantis NV leányvállalata.

autó

„Az érintett járműveknél előfordulhat, hogy a kormányzás rásegítés hirtelen szakaszosan vagy teljesen megszűnik. A kormányzás asszisztens elvesztése extra kormányerő kifejtését vagy a jármű irányíthatóságának elvesztését eredményezheti. A potenciális hiba jelentősen növeli a balesetveszélyt.” – írta le az NHTSA a problémát kedden. Az incidenst vizsgálják, az eredmények alapján döntenek az érintett járművek esetleges visszahívásáról.

Keddi adatok szerint a már 380 bejelentés érkezett be az incidenssel összefüggően az Office of Defects Investigation nevű hivatalhoz.

Az Amerikai Egyesült Államokban nem ritka a tömeges jármű visszahívás. A közelmúltban a Ford több mint 870 ezer darab F-150 típusú autót hívott vissza az elektromos rögzítőfékkel kapcsolatos potenciális hiba miatt. A visszahívás július végén derült ki, egy szintén az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalához benyújtott dokumentumból.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com