2024 október 05

Talicskára minden kert- és háztulajdonosnak szüksége lehet

Egy rendezett, gyönyörűen és funkcionálisan kialakított saját kert nagy öröm, amikor jó időben megpihenhetsz vagy családi, baráti összejövetelt szervezhetsz, vagy amikor a munkád gyümölcsét leszüretelheted.

A kertészkedés, a környezet rendezése évről évre folyamatosan ad tennivalót, azonban sok tevékenységet megkönnyíthetünk, hatékonyabbá tehetünk ma már a különféle szerszámok és eszközök használatával. A talicskák minden más eszköznél többet segítenek, támogatják valamennyi ház körüli munkát, legyen szó kertészkedésről, építőanyagok cipeléséről vagy nehéz holmik rövid távú fuvarozásáról. 

Egy igen hasznos eszköz, a talicska

Könnyítsd meg a nehéz kerti munkákat, válassz praktikus eszközöket, szerszámokat a Legjobb Munkaruha Webshop kínálatából! Egy talicska nagyon hasznos és hatékony eszköz lehet a kertben vagy akár a háztartásban is, de csak abban az esetben, ha megfelelően választasz. Amikor szükséged van talicskára, ne a legolcsóbbat keresd, hanem mérlegeld, mihez kell, és aszerint válaszd az ideális kialakítást. 

Egy talicska jól jön nemcsak a kerti munkák végzésekor, de az építkezésekhez, tereprendezésekhez, a törmelékek, különféle hulladékok szállításához is. Ezek a munkák azonban jóval erősebb szerkezetet igényelnek.

Milyen talicskát válasszak?

A hagyományos építési talicska két fogantyúval, egyetlen kerékkel és egy mély tálcával rendelkezik, amelyből jól ki lehet önteni az anyagokat. A teherbírása, erőssége határozza meg, hogy milyen munkákhoz használható. A műanyag talicskák is jók lehetnek az egyszerűbb feladatokhoz, azonban kavics, kövek és más nehéz és kemény anyagok szállítására nem alkalmasak, arra az acélvázas, tömör kerekű modellek megfelelőek. A defektmentes gumiabroncsok elég kemények ahhoz, hogy évekig bírják a több száz kilónyi anyag szállítását, de éppen elég puhák ahhoz, hogy jól működjenek a durva talajon.

A műanyag kerti kocsikat neked találták ki, ha sokat tevékenykedsz a kertben, és a növények, a nyesedékek szállításához, kisebb kerti munkákhoz használnád. 1 nagyobb kerék helyett 2 kisebbet tartalmaznak. Ezekből is vannak nagyobb teherbírásra tervezett, és akár 2 pozícióban is használható modellek. Az egyszerűbb, ergonomikus kialakítású, kompakt talicskák a háztartásban is alkalmasak például a szennyes vagy a mosott ruhák szállítására. 

A négykerekű kerti kocsik összecsukható változatban praktikusak, hiszen könnyen mozgathatók, stabilak. 

A talicskák helyes tárolása

Bármilyen anyagú talicskát választasz, érdemes használaton kívül egy fészerben, szerszámos házban tárolni, hogy megvédd az időjárás viszontagságaitól, és minél hosszabb élettartamot biztosíts neki. Nem történik semmi bajuk, ha egyszer-egyszer kint maradnak az esőben, de tartósan ne tedd ki ennek, mert egyes elemei berozsdásodhatnak. A műanyagok időjárásállóak, de ettől függetlenül érdemes fedett helyen tárolni őket is. 

Időnként szükség lehet egy-egy alkatrész cseréjére, amihez a szaküzletekben megfelelő választékot találsz.