Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

USA: 500 millió dolláros segélycsomag Ukrajnának

A Reuters beszámolója szerint az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 500 millió dollár értékű segélycsomagot jelentett be Ukrajna számára.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma kedden este bejelentette, hogy további támogatást nyújtanak Ukrajnának, az Oroszországgal fennálló konfliktus közepette. A Biden-kormányzat ezzel 2021 augusztusa óta a 41. alkalommal biztosít ki felszerelést a tárca készleteiből Ukrajna számára.

Az 500 millió dollár értékűre saccolt segélycsomag kulcsfontosságú eszközöket tartalmaz Ukrajna ellentámadó műveleteinek támogatására és az ország légvédelmének megerősítésére. „Az USA további páncélozott járműveket, páncéltörő rendszereket, kritikus lőszereket és egyéb, az orosz agresszióval szembeni ellenálláshoz szükséges felszereléseket küld Ukrajnába.” A Pentagon közleményéből kiderült, hogy szárazföldi járműveket, Bradley harcjárműveket és Stryker páncélozott személyszállító járműveket is küldenek Ukrajnába.

ukrajna

A segélycsomag a lőszerek és felszerelések széles skáláját foglalja magában. Többek között az USA biztosít a HIMARS, a Patriot és a Stinger légvédelmi rendszerekhez szükséges további lőszereket, valamint számos más katonai felszerelést is. A Pentagon kedden megerősítette, hogy továbbra is támogatják Ukrajna Oroszország elleni harcát.

Forrás: Reuters

Borítókép forrása: www.shutterstock.com