2024 október 05

Az otthoni gondozás nem is olyan egyszerű!

Aki ápolt már otthon beteget, akár csak egy hétig is, az bizony tudja, hogy mennyire nem egyszerű ez a feladat. Sőt, nemcsak, hogy nem egyszerű, de még az ápolóra is hatalmas terhet ró, valamint ugyanúgy veszélyezteti annak testi épségét.

Gondoljunk csak bele, hogy egy alig mozgó felnőtt testet nap mint nap megfürdetni mennyi nehézséggel jár. Nem csoda hát, ha az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítését egyre többen veszik igénybe. Mai írásunkban azt nézzük meg, hogy miért is érdemes kádajtót beépíttetni! 

Bármikor jól jöhet!

Szörnyen hangzik ugyan, de nem kell ahhoz idősnek vagy betegnek lenni, hogy kapóra jöjjön egy kádajtó. Eltekintve most attól, hogy akár a gyerekek, akár a házi kedvenceink is használhatják a kádat, bármikor bekövetkezhet egy-egy baleset is. Elég egy óvatlan mozdulat, egy síelés, és még a legéleterősebb ember is szinte mozgásképtelenné válik.

Akad tehát szép számmal olyan eset, amikor jobb, ha nem kell azzal próbálkozni, hogy az idős, a sérült, a beteg, a gyermek vagy a négylábú kedvenc bemásszon a kádba, vagy esetleg mi magunk tegyük be.

Egy felnőtt embert emelgetni erőn felüli feladat, így jobb, ha inkább a fürdőszobát alakítjuk át úgy, hogy ne legyen szükség akrobatikus mutatványokra, ha tisztálkodni szeretnénk.

Kádajtó vagy zuhany?

Elsőre mindenkinek a zuhanykabin beszerelése ugrik be, mi azonban mégis arra biztatunk, hogy inkább a fürdőkádajtó beépítését vedd fontolóra. Mutatjuk, hogy miért!

  • Ugyanúgy elhárul az akadály, hiszen csak be kell sétálni a kádba, viszont jóval nagyobb mozgástere lesz mind a gondozottnak, mind pedig a gondozónak, ha marad a kád.
  • A fürdőkádra illeszthető pad további segítséget nyújt, hiszen az ápolt nyugodtan helyet is foglalhat a tisztálkodás során.
  • A fürdőkádajtó beépítése jóval költséghatékonyabb megoldás, és sokkal kevesebb rumlival is jár. Ha az UDOOR fürdőkádajtó csapatát bízzuk meg, akkor az előzetes felmérés után egy nap alatt át lehet alakítani a meglévő kádat, így akár már este használatba is lehet venni.

Amint láthatjuk, nem kell ahhoz a teljes fürdőszobát szétverni, több százezres költségekbe bonyolódni ahhoz, hogy biztonságos és gördülékeny legyen a fürdés, a fürdetés.

Ne mondjunk le a kádfürdőzésről!

Egy-egy ülőfürdő nem csupán a tisztálkodásról szólhat, bár kétségtelenül ez az elsődleges funkció. Mind az időseknek, mind a betegeknek, de még a fiataloknak és az egészségeseknek is nagyszerű érzés egy-egy illóolajos, gyógyfüves vagy fürdősós ülőfürdő. Természetesen ennek is utána kell járni, hogy milyen betegség vagy sérülés esetén mi a megengedett, de még egy sima forró vizes fürdő is aranyat tud érni egy-egy nehezebb nap után!

Éppen ezért mindenképp érdemes megtartani a fürdőkádat, és egy kádajtóval turbózni azt! Ezzel nem csupán a saját életünket tesszük könnyebbé, de még az otthonunk értékét is növelni tudjuk, így egy esetleges későbbi eladás során több pénz ütheti a markunkat.