Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Tesla: rekord – lendületes emelkedésben a részvény

Hétfőn ismét emelkedéssel tudta zárni a napot a Tesla, ezzel az elektromos autógyártó sorozatban a tizenkettedik nyereséges napját zárta.

Folytatódik az elmúlt napokban látott lendület, hétfőn is zöldben zárt a Tesla. Ezzel már 12 napja tart az autógyártó nyerőszériája. Ilyen hosszú ideig tartó „szüntelen emelkedésre” nem volt példa a Tesla elmúlt 13 éves tőzsdei történelme során.

Tesla

2021 januárjában sorozatban 11 napon keresztül tudott emelkedéssel zárni a részvény. Akkor 11 nap leforgása alatt 37.4 százalékkal nőtt meg a Tesla részvények értéke. A jelenlegi 12 napos nyerőszériában pedig több mint 35 százalékos rallyt láthattunk. A Tesla a hét első kereskedési napját 2.22 százalékos emelkedést követően 249.83 dolláron zárta. Legutoljára 2022 őszén tudott itt zárni a papír.

Az elmúlt 12 napban vegyesen alakult, hogy mennyit tudott emelkedni a Tesla. Május 25-én, a nyerőszéria első napján 0.9 százalékos pluszban zárt a részvény. Május 26-án pedig 4.7 százalékos erősödést láthattunk. Az időszakra vonatkozóan az emelkedések medián értéke körülbelül 1.8 százalékon alakult.

Hétfőn számos másik elektromos autógyártó árfolyamában emelkedést láthattunk, valamint az amerikai tőzsdéken jegyzett értékpapírok jó része erősödni tudott.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com