Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

GameStop: szakad az árfolyam – új CEO és negyedéves számok

A GameStop a szerdai tőzsdezárást követően hozta nyilvánosságra első negyedéves jelentését. Emellett a társaság azt is bejelentette, hogy leváltotta a vezérigazgatóját.

A GameStop Corporation a szerdai tőzsdezárást követően bejelentette, hogy 2023 első negyedévében a nettó árbevétele 1.24 milliárd dollárt tett ki, ami 10%-os csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakhoz képest.

A GameStop közölte, hogy a nettó vesztesége 50.5 millió dolláron alakult az első negyedévben, ami részvényenként 0.17 dolláros korrigált veszteséget jelent. „Az európai átszervezési erőfeszítésekkel kapcsolatos átmeneti költségek 14,5 millió dollárt tettek ki az időszakban. A második negyedévben a vállalatnál várhatóan további időszakos költségek fognak felmerülni.” -áll a közleményben.

Gamestop

A vállalat részvényei közel 20 százalékos mínuszba fordultak a tőzsdezárást követő after-market kereskedésben, miután a negyedéves eredmények mellett a GameStop azt is bejelentette, hogy Matthew Furlongot leváltották a vezérigazgatói posztjáról.

A GameStop közölte, hogy menesztette a vállalat (immár korábbi vezérigazgatóját) Matthew Furlongot, anélkül, hogy további részleteket hoztak volna nyilvánosságra a döntéssel kapcsolatban. Ugyanebből a közleményből az is kiderült, hogy a GameStop igazgatótanácsa beleegyezett, hogy Ryan Cohen, az igazgatótanács jelenlegi elnöke vegye át a CEO címet.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com