Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Jócskán megugrott a Ford bevétele

A Ford a keddi tőzsdezárást követően bejelentette, hogy az első negyedéves árbevétele 20 százalékos növekedést követően 41.5 milliárd dolláron alakult.

A Ford Motor Company a keddi börzezárást követően hozta nyilvánosságra első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az autógyártó árbevétele 2023 első negyedévében éves szinten 20 százalékkal nőtt meg, ezzel 41.5 milliárd dolláron alakult.

Az egy részvényre jutó korrigált nyereség 0.44 dolláron alakult, ezzel szemben 2022 első negyedévében még részvényenkénti 0.78 dolláros veszteségről számoltak be. A Ford nettó nyeresége 1.8 milliárd dolláron alakult, ami jelentős javulást jelent a tavalyi év azonos periódusában látott nettó 3.1 milliárd dolláros veszteséghez képest.

„A Ford Pro a profitábilis növekedés útján jár, míg a Ford Blue járművei elnyerik az ügyfelek tetszését. A Ford Model e eltérő megközelítése az elektromos járművek kapcsán jelentősen csökkenti a gyártási költségeket. Eközben gyorsan fejlesztjük az áttörést jelentő következő generációs elektromos járműveket, egészen az alapoktól kezdve.” – mondta el Jim Farley vezérigazgató.

Tegnapi cikkünkben arról számoltunk be, hogy Ford kedden bejelentette, hogy lecsökkentette az elektromos Mustang Mach-E crossover egyes kiviteleinek a listaárát. Ez már a második alakalom idén, hogy a Ford csökkenti a Mustang Mach-E listaárát. A jelenlegi döntés értelmében az EV SUV kiviteltől függően 1000-4000 dollárral olcsóbban vihető haza az Amerikai Egyesült Államokban.

Ezzel egyidejűleg az autógyártó azt is elárulta, hogy a Mustang Mach-E újra rendelhetővé vált, immáron továbbfejlesztett akkumulátorteljesítménnyel. A Ford termelés növelést tervez a mexikói gyárában. A Mustang Mach-E modellek jelentős része ebben a gyártóegységben készül.

(www.ford.com)

A Ford befektetői vegyesen reagáltak az árcsökkentési hírekre és a negyedéves eredményekre. A részvény a kereskedés első felében 3.2 százalékos mínuszban is járt, ezt követően némi pozitív korrekciót láthattunk. Végül a keddi kereskedési napot 2.16 százalékos csökkenést követően 11.80 dolláron zárta az autógyártó. A negyedéves jelentés publikálását követően enyhe pluszba fordult az árfolyam a keddi after-market kereskedésben.

A Ford lendületesen kezdte az évet február elején még közel 25 százalékos pluszban is járt az autógyártó. Az elmúlt időszakban azonban csökkenés volt rá jellemző, visszaadta az emelkedés majdnem egészét, jelenleg 1.46 százalékos pluszban van 2023-ban a papír.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: Shutterstock