Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Január óta nem látott mélységben a Tesla

Hétfőn tovább csökkent a Tesla részvények értéke, az árfolyam 160 dollár alatt is járt. Ezzel 2023 január 26-a óta nem látott szintekre tért vissza az árfolyam.

Továbbra is az eladók vannak fölényben: Az Elon Musk vezette Tesla Inc. részvényei több mint 3 százalékot zuhantak hétfőn. Ezzel a részvényárfolyam január 26-a óta nem látott mélységekre látogatott vissza. A Tesla részvényei a múlt heti negyedéves jelentés óta esésben vannak.

A negyedéves jelentésből kiderült, hogy a Tesla nettó nyeresége közel negyedével, 2,51 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Mindezt a magasabb nyersanyag-, logisztikai és garanciális költségek, valamint a 4680-as akkumulátorcellák gyártásának drágulása okozhatott. Csütörtökön, 1 nappal a negyedéves jelentés publikálását követően durván 10 százalékot zuhant az árfolyam. Csütörtökön egyetlen nap leforgása alatt közel 13 milliárd dollárt veszített el vagyonából a milliárdos. A Bloomberg jelentése szerint ilyen nagy mértékű vagyonapadásra nem volt még példa 2023-ban.

Elon Musk Tesla vezérigazgató

A Tesla részvényei jelenleg több mint 3 százalékos mínuszban állnak, 160 dollár alatt kereskednek velük. A Tesla gyengélkedése a Nasdaq 100- tőzsdeindexet is lejjebb húzta. Az elektromos autógyártó részvényei utoljára 2023 január 26-án jegyezték ilyen alacsonyan.

A befektetők kiemelt figyelemmel kísérek a hamarosan felpörgő vállalati negyedéves gyorsjelentési szezont. A héten számos technológiai óriás jelent, köztük lesz az Alphabet, a Microsoft és a Meta Platforms is. Csütörtökön a Meta Platforms piaci kapitalizációja 16 hónap után először ismét felül tudta múlni a Tesla piaci értékét.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: Shutterstock