Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Tesla riválissal támad a Volkswagen

A Tesla Model 3 riválisának szánt új elektromos Volkswagen modellt, az ID 7-et április 18-án mutatják be hivatalosan.

A vadonatúj Volkswagen ID 7 hivatalosan április 18-án, a Sanghaji Autókiállításon mutatkozik be. Az új elektromos modellt a Tesla Model 3 riválisának szánja a VW. Korábban a Las Vegas-ban megrendezett Consumer Electronics Show-n már láthattuk az ID 7 álcázott prototípusát. Kedden azonban minden részletre fény derül.

Az ID 7, amelyre korábban, még a fejlesztési fázisban Aero B néven reflektáltak, először ötajtós liftbackként lép piacra, majd idővel kombi változatban is elérhető lesz. Az ID 7 a Volkswagen palettájának felső szegmensére lesz pozícionálva. A német autógyártó szerint az új modell a Tesla Model 3 komoly vetélytársa lehet.

Az új EV lesz, a hatodik modell, amely az ID név alatt kerül piacra. Kezdtetben az ID 7 a Volkswagen Arteon és a Volkswagen Passat mellé kerül a modellpalettán. A következő generációs ID 7 viszont már kombi változatban is kapható lesz. Noha az Arteon és a Passat „nem sokáig marad meg” az ID 7 mellett, idővel csak az ID 7 lesz a kategória egyetlen képviselője.

A új Volkswagen ID 7 modell
Hamarosan teljes pompájában láthatjuk az új Volkswagen ID 7 modellt

A zsugorodó európai szegmensben az Arteon és a Passat újabb változatai az elektromos autókra való átállást követően a jelenlegi tervek szerint már nem fognak elkészülni. Ezek a jelenlegi tervek, azonban aggodalomra semmi ok. Mire eljutunk oda könnyen elképzelhető, hogy mégis piacra dobja a Volkswagen az Arteon vagy a Passat elektromos kivitelét is, illetve az ID 7-re már most is sokan reflektálnak az „elektromos Passat”-ként.

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: Shutterstock