Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Meddig csökkentik még az árakat?

Újra és újra árat csökkent a Tesla. A Reuters pénteki beszámolója szerint a Tesla tovább csökkentette elektromos járműveinek árát az európai piacokon.

Lassan olyan érzésünk lehet, hogy a Tesla „mindennap” újabb árcsökkentésekkel rukkol elő. A befektetők már-már kezdenek hozzá szokni a jelenséghez. Az árcsökkentések közepette a befektetőknek érdemes a hamarosan közelgő negyedéves jelentést is figyelmesen várni.

A Reuters pénteken arról számolt be, hogy a Tesla ismét csökkentette elektromos járműveinek árát Európában és néhány további országban. A Model 3 és a Model Y árát Németországban mintegy 5, illetve 10 százalékkal csökkentették.

elektromos Tesla
(www.shutterstock.com)

A jelentést követően esésbe kapcsolt az árfolyam. A Tesla részvényei péntek este több mint 1 százalékos mínuszban álltak. Az elektromos autógyártó részvényei a piaci átlagnál nagyobb mértékű esést szenvedtek el.

A befektetők vegyesen reagáltak az árcsökkentéssel kapcsolatos hírekre. Például január elején, amikor a Tesla bejelentette, hogy árat csökkent Kínában, közel 7 százalékos mínuszba fordult az árfolyam. Végül 2.5 százalékos emelkedéssel tudta zárni azt a napot a részvény. A kínai árcsökkentés után 1 héttel az autógyártó bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban is árat csökkent. Ennek hatására 6 százalékot zuhant az árfolyam napközben, a zárásra -1 százalékra korrigált. Április 7-én a Tesla ismét csökkentette a listaárakat az USA-ban, ekkor 3 százalékot csúszott vissza az árfolyam.

Hamarosan jelent az elektromos autógyártó

A Tesla „bikák” úgy vélik, hogy az árcsökkentés a gyártó csökkenő költségeit tükrözi, míg a „medvék” szerint az árcsökkentés a kereslet folyamatos gyengülését jelzi. Az elektromos autógyártó április 19-én hozza nyilvánosságra első negyedéves pénzügyi eredményeit. A Tesla az első negyedévben 422 875 darab autót szállított le, ami éves szinten mintegy 36 százalékos növekedést jelent.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: Shutterstock