2024 október 04

Szabadtéri sütögetés egyszerűen

Tavasszal, nyáron, de még kora ősszel is ki ne szeretné a kertben eltölteni az időt, ha lehetősége van rá? Aki családi házban él, szívesen van kellemes időben a szabad levegőn, az udvaron, ahol zavartalanul töltheti szabadidejét, közben pedig gyorsan és kényelmesen készíthetők ízletes ételek is a megfelelő eszközök segítségével.

Egy nyári kerti parti vagy csak egy kisebb családi, netán baráti összejövetel is jó alkalom lehet a bográcsozásra, grillezésre vagy egy szenzációs pizzasütögetésre. Ehhez elsősorban arra van szükség, hogy a kerti sütők közül kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbbet. 

A legfinomabb saját készítésű pizza 

A pizza sok ember nagy kedvence szerte a világon, és a kertünkben elkészíteni egyáltalán nem lehetetlen. Különféle feltétekkel tehetjük egyedivé és ínycsiklandozóan finommá, az ízlésünknek megfelelően, akár vastagabb, akár vékonyabb tésztával szeretjük. Az otthoni pizzasütés varázsát fokozza saját kreativitásunk bevetése, illetve az, hogy tényleg csak olyan finomságok lesznek rajta, amelyeket a legjobban szeretünk.

Pizzasütés a szabadban

A kertben a legjobb társ a finom és népszerű olasz tészta megsütéséhez egy eredeti mexikói fatüzelésű kerámia pizzasütő, amelyben mindössze néhány perc alatt fantasztikus pizza süthető, akár a nagy teljesítményű sütőkben, hiszen ennek hőfoka is olyan magas lehet, hogy alkalmas erre a tevékenységre. 

Nagyon egyszerű a feladat, a sütő hátsó részében kell tüzet rakni úgy, hogy felmelegedjen 180 fokra. Ha a sütő elérte a megfelelő hőmérsékletet, csak helyezzük be a pizzát és várjunk, amíg teljesen átsül, közben időnként megforgathatjuk az egyenletes sütés érdekében. 

Ezek a sütők egy kerti asztalon kényelmesen elférnek, nincs nagy helyigényük, így használaton kívüli tárolásuk sem okozhat gondot és az alkalmazásuk sem. Akár a teraszon is süthetünk benne, hiszen bőven elfér ott is, illetve égetett kerámia anyagának hála, nem melegszik túl, így teljesen biztonságos. Amint néhány perc múlva megsült a finom pizza, csak vegyük ki és máris tehetjük be a következőt.

A fatüzelésű kerámia pizzasütő előnyei

A konyhában történő pizzasütés is sikeres lehet, ám a fatüzelésű kerámia pizzasütővel fel sem veheti a versenyt egy konyhai tűzhely. A rövid sütési időnek köszönhetően megmarad az eredeti olasz pizza ropogóssága is az ebben készült tésztának. 

Nemcsak a mérete, súlya is kicsi ennek az eszköznek, így könnyen és gyorsan átrakható egyik helyről a másikra. Ha csak kültéren tudjuk megoldani a tárolását, vásároljunk mellé kiegészítőként egy praktikus pizzasütő takarót a Kerti Bútor Webáruházban, ezzel megvédhetjük a szennyeződésektől.

Asztali BBQ sütő

Ha pedig egy kis húsra vagy grillezett zöldségre vágyunk, szerezzünk be egy kézműves technikával készült asztali BBQ sütőt is. A szabadban elkészített ételek különleges ízét élvezhetjük az ezekben sült finomságok fogyasztása közben.

Ez a sütő szintén elhelyezhető egy asztalon, ahol nemcsak az este dísze, hanem főszereplője is lesz, hiszen a vendégek élvezettel falatoznak majd a benne készült étkekből.