Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Elektromos luxus Maserati érkezik

A Maserati 2024-ben tervezi piacra dobni az elektromos hajtással szerelt luxus Quattroporte-t.

A tervek szerint 2024-ben luxus elektromos modellel érkezik a Maserati, a Quattroporte személyében. Az autógyártó szerint az új EV modell tovább növelheti a Maserati vonzerejét a luxus szegmensben. A Porsche Taycan riválisának szánt modell sokkal több nyereséget termelhet a gyártónak, mint az elődje.

A Maserati Quattroporte következő generációját várhatóan 2024-ben leplezik le. Az előzetes tervek szerint az új Quattroporte a jelenleg futó modell mellett a kisebb testvérmodelljét, a Ghibli-t is leválthatja. Az új luxus modell kizárólag elektromos meghajtással kerül majd forgalomba.

Csak elektromos hajtással lesz kapható az új modell

A Maserati Quattroporte Folgore lesz a márka harmadik elektromos autója, és egyben az első olyan, amelyet belsőégésű motorral szerelt kivitel nélkül dobnak piacra. Ennek eredményeképpen a luxus EV kulcsszerepet kaphat a márka jövőjének kialakításában. A Maserati törekvései arra irányulnak, hogy 2030-ra a márka teljesen elektromos autógyártóvá váljon.

Davide Grasso vezérigazgató az Autocarnak árulta el a várva várt Maserati modell első részleteit. Megtudtuk, hogy a Porsche Taycan riválisának szánják, és az elektromos hajtás ellenére is „összetéveszthetetlenül Maserati” marad. Design tekintetében várhatóan az új Granturismo és Grecale stílusjegyei köszönnek majd vissza.

A vezérigazgató szerint az új elektromos Quattroporte Folgore tovább növelheti majd a Maserati vonzerejét a luxus szegmensben. Ez pedig kulcsfontosságú lesz a gyártó luxusmárkaként való elismerésében.

Maserati

Borsos árcédulával érkezhet

Az új modell leváltja a jelenlegi Ghibli és Quattroporte modelleket, árban azonban inkább az utóbbi, drágább kategóriába fog kerülni. „Nem mindenkinek gyártunk autót. Azoknak vagyunk, akik hajlandóak prémiumot fizetni azért, hogy egyedülálló teljesítményt és luxusélményt kapjanak.” – mondta a vezérigazgató. Ez azt jelenti, hogy az elektromos luxusautó listaára körülbelül 150-170 ezer euró környékéről indulhat.

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: Pixabay