Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Jobb, ha siet Porsche-t venni!

A Porsche pénzügyi igazgatója elmondta a befektetőknek, hogy a német autógyártó „jelentős áremeléseket” fog bevezetni az év közepén, annak érdekében, hogy a nyereségét magasan tartsa.

A Porsche ma közölte a 2022-es eredményeit, az autógyártó bevétele rekordszintre nőtt. A pénzügyi igazgató befektetőknek elmondta, hogy a Porsche „jelentős áremeléseket” fog bevezetni az év közepén.

A Volkswagen-csoport tulajdonában lévő vállalat azt is közölte, hogy a Porsche Macan, a Boxster és a Cayenne típusok jövőbeli elektromos változatainak ára 10-15 százalékkal magasabb lesz, mint a továbbra is kapható belső égésű motorral szerelt változatoké.

Lutz Meschke pénzügyi igazgató az árazással kapcsolatos bejelentéseket az elemzőkkel folytatott telefonbeszélgetésen tette, hogy megnyugtassa őket, hogy a Porsche a 2022-ben elért 6.77 milliárd eurós működési nyereségre tovább tud építeni (ez éves szinten 27.4 százalékos növekedést jelentett).

A Porsche tavalyi bevétele 13.6 százalékkal, 37.63 milliárd euróra emelkedett, amit az idén 40-42 milliárd euróra tervez növelni. A tavalyi árrés 18 százalékra javult a 2021. évi 16 százalékról. A cég az idei évre 17-19 százalék közötti árrésre számít, hosszú távon pedig 20 százalékos árrést célzott meg, a Road-to-20 stratégia részeként. 2022-ben közel 310 ezer Porsche-t szállítottak le újdonsült tulajdonosaiknak.

Porsche
(www.shutterstock.com)

„Az év közepén jelentős áremelkedéseket fogunk bevezetni. Ez sokat fog segíteni abban, hogy továbbra is erős árrést érjünk el.” – mondta Meschke. Az autógyártó úgy véli, hogy a vásárlók mindenütt elfogadnák a magasabb árakat.

Az elektromos járművek növekvő költségeivel kényszerül szembe nézni a márka. Ezért ebben a szegmensben várható a legnagyobb mértékű drágulás. A Porsche célja, hogy 2025-re az eladott járművek 50 százaléka elektromos és plug-in hibrid legyen, majd ezt követően 2030-ra az értékesített modellek 80 százalékát az EV-k tegyék ki.

Forrás

Borítókép forrás: Shutterstock