2024 október 05

Kriptó helyett AI

Elon Musk, nemrégiben bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciát (AI) részesíti előnyben a kriptovalutákkal szemben.

Március 3-án Musk a hivatalos oldalán osztott meg egy Twitter posztot amelyben kijelentette: „Régebben a kriptó foglalkoztatott, de most az AI érdekel”:

Nagy lehetőség, nagy felelősség, még nagyobb veszély

Az elmúlt napokban Musk az AI-ról folytatott részletes vita után megosztotta aggodalmait annak „nagy veszélyével” kapcsolatban. Ezt mondta: „Egyszerre pozitív és negatív az AI, hatalmas potenciál rejtőzik benne.” Hangsúlyozta azonban, hogy „ezzel együtt nagy veszély is jár”.

Musk szerint a mesterséges intelligencia fejlődése a komoly aggodalomra ad okot, mivel „az egyik legnagyobb kockázatot jelenti a civilizáció jövőjére nézve”, ami miatt javasolta a szabályozás szükségességét: „Szerintem őszintén szólva szabályozni kell az AI-t. Szerintem nagyobb kockázatot jelent a társadalomra nézve, mint az autók, a repülőgépek vagy az orvostudomány.”

Emellett megjegyezte, hogy bár, a mesterséges intelligencia szabályozása lassíthatja a fejlődést, annál pozitívabb hatása lenne az esetleges problémák kialakulásának megelőzésében.

Musk továbbá megosztotta véleményét arról, hogy „mennyire fejlett lett az AI”, és hangsúlyozta, hogy rengeteg ember számára elérhető, még használati felület nélkül is.

Musk tweetjeire reagálva a Twitter-közösség különböző kétségeket fogalmazott meg a mesterséges intelligencia gyors növekedésével kapcsolatban. Jagdeep Sidhu blokklánc-építész konzultált Muskkal, hogy miként lehetne az AI-t felelősségteljessé, hatékonnyá és gyorsabbá tenni.

Érdekes módon sok twitterező osztotta meg a kriptoval és az AI-val kapcsolatos nézeteit, és megkérdőjelezték Muskot, hogy miért nem foglalkozik egyszerre mindkettővel.

Forrás: coinedition

Címlapkép forrása: shutterstuck