Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Dollár – Eljött az idő venni?

Kritikus szinten egyensúlyoz a dollár árfolyama, már szinte egy hete. Most azonban fordulat következhet, mivel az OTP elemzője szerint nem tűnik okos ötletnek eladni a dollárunkat.

Kezdjük is az USD/HUF párral

A dollár többször is nekiveselkedett a 350-es szint áttörésének, azonban ez nem sikerült. Az árfolyam 360 forint körül egyensúlyoz.

Az OTP elemzője szerint „A fő csökkenő trend még mindig nem tört, de az eladói oldalra állni, vagyis forintot venni a dollár ellen ezen a szinten korrekció nélkül nem tűnik jó ötletnek. A vastag piros trendvonal törése kellene ahhoz hogy egyre erősebb támasz zónát alakítson ki a pár. Ha meg is törne a trend, 390-től felfele máris ellenállásokba ütközhet az emelkedés, ezért inkább az eladói oldalon, forint vételeket érdemes keresni. Amint túlvett állapotba kerülne, akkor szintén újra az eladási pozíciót vagyis forint longot lehet érdemes keresni.”

Támasznak továbbra is a 343-as, míg ellenállásnak a 406-os szinteket jelölte meg a szakértő.

EUR/USD

A dollár kezd csatát nyerni az euróval szemben, hiszen tovább erősödik a korrekció. Az elemző véleménye szerint: „Az árfolyam még mindig korrekciós fázisban van, a vékony zöld trendvonal még nem került elérésre, de egyre közelebb a fontos támasz szint. Egy korrekció az 1,0509 környéki természetes szintnél találkozhat erős támasszal és egyben vételi hellyel. A vékony zöld trendvonal amíg él, tartós csökkenő
trendhez még később kaphatunk jelzéseket.”

Támasznak a 1,0509, míg ellenállásnak a 1,0986-os szinteket nevezte meg az elemző.

Figyelem középpontjában a GDP számok

Amerika a mai nap fogja közölni GDP számait, ezzel egy fontos képet adva gazdasági helyzetéről. A friss adat erősen befolyásolhatja a befektetők kedélyeit, különösen az inflációs számok tekintetében. A várakozás jelenleg 2,9 százalék, azonban a valós eredmény ezt általában túlteljesíti. A gazdaság lassulását a Fed is árgus szemekkel figyeli, hiszen a jegybank jelenleg egy lehetséges magasabb kamattetőről egyeztet.

Forrás: otpbank.hu

Képek forrása: www.shutterstock.com

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!