Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Tovább dübörög az arany

Csütörtökön az elmúlt 3 nap kisebb korrekcióját követően tovább folytatódott az arany árfolyamában látható rally, a nemesfém több mint 1.2 százalékos pluszba fordult.

Az arany árfolyama csütörtökön az elmúlt három napban látott kisebb korrekciót követően ismét emelkedésbe tudott kapcsolni. Az elmúlt napokban több makrogazdasági adatot is nyilvánosságra hoztak Amerikában. Például tegnap alaposan megmozgatta a tőzsdéket, hogy az amerikai kiskereskedelmi forgalom a vártnál jelentősebben csökkent decemberben. Az arany a történelem során mindig is biztonságos menedékként szolgált a recessziós félelmekkel szemben.

A recessziós félelmeket a Federal Reserve kommunikációja is felerősíthette, miután a Fed tisztviselői a nemrégiben megjegyezték, hogy a kamatlábaknak „egy ideig 5 százalékos szint fölött kell maradniuk.”

Az elmúlt három napban korrekciót láthattunk az arany piacán, miután a hét elején új lokális csúcsra tört a nemesfém. Az arany árfolyama csütörtök estére több mint 1.2 százalékos pluszba fordult, 1930 dollár fölött is járt a sárga nemesfém jegyzése, ezzel újabb lokális csúcsra ért az árfolyam.

Az elmúlt időszakban elképesztő rallyt láthattunk az arany árfolyamában, a kora ősszel látott 1615 dolláros lokális mélypontjáról már közel 20 százalékot erősödött a nemesfém.

Az aranyhoz hasonlóan az ezüst is erősödni tudott csütörtökön, 1.8 százalékos pluszba fordult.

Forrás: Teletrader