Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Alaposan megcsappant a Goldman Sachs árbevétele

A befektetők kiemelt figyelemmel várják a gyorsjelentési szezon felpörgését, hagyományosan a gyorsjelentési szezon kezdetén a bankszektor van a fókuszban. Kedden újabb banki szereplők számoltak be negyedéves eredményeikről.

A Goldman Sachs Group kedden bejelentette, hogy a negyedik negyedéves nettó árbevétele 10.6 milliárd dolláron alakult, ami éves szinten 16 százalékos visszaesést jelent. Az amerikai bank szerint a visszaesés hátterében az Asset & Wealth Management és a Global Banking & Markets üzletág gyengébb teljesítménye állt. A Goldman nyeresége 1.3 milliárd dollárra húzódott vissza, ami éves szinten 66 százalékos csökkenést jelent. Az egy részvényre jutó nyereség 69 százalékos visszahúzódást követően 3.32 dolláron alakult.

data

2022 egészére vonatkozóan a bank 47.3 milliárd dolláros árbevételt közölt, ami 20 százalékkal alacsonyabb, mint a 2021-ben látott érték. A nettó nyereség éves szinten 48 százalékkal esett vissza, 11.2 milliárd dollárra csökkent, míg az egy részvényre jutó nyereség 49 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2021-ben.

A Goldman Sachs részvényei több mint 7 százalékos mínuszba fordultak.

A Morgan Stanley is jelentett

A Morgan Stanley is ma hozta nyilvánosságra a negyedik negyedéves eredményeit. A Morgan árbevétele 2022 negyedik negyedévében éves szinten 12 százalékkal csökkent, 12.7 milliárd dolláron alakult. A bank profitja 2021 negyedik negyedévében még rekordmagasan, 3.7 milliárd dolláron alakult, 2022 azonos periódusára 2.2 milliárd dollárra húzódott vissza.

A Morgan Stanley részvényei több mint 6 százalékkal erősödtek.

Forrás: Teletrader