Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

A kihívások ellenére nőtt a kereslet az elektromos autók iránt

A kihívások ellenére jelentősen nőtt az elektromos autó iránti kereslet a világban 2022-ben. A legfrissebb adatok és becslések szerint az elektromos járművek eladásai tavaly világszerte megugrottak, főként Kínában és Európában volt tapasztalható jelentős növekedés. Az erős eladási számok megkönnyebbülést jelenthetnek az EV piacon, gazdasági aggodalmak, a szárnyaló infláció és a termelési zavarok közepette. Az elektromos járművek a tavaly eladott új autók 10 százalékát tették ki.

A globális autópiac 10 százalékát uralták az elektromos autók

Míg az Amerikai Egyesült Államokban az EV-k még mindig csak töredékét teszik ki az autóeladásoknak, Európában és Kínában az autópiacon való részesedésük egyre jelentősebb. Az elektromos járművek értékesítése tavaly fontos mérföldkőhöz érkezett, a világban eladott új autók 10 százalékát az elektromos modellek tették ki, amelyre korábban még nem volt példa.

Elektromos autó

Az LMC Automotive és az EV-Volumes.com, az autóipari eladásokat nyomon követő kutatócsoportok előzetes becslései szerint 2022-ben globálisan 7.8 millió darab tisztán elektromos hajtással szerelt jármű talált gazdára, ami éves szinten 68 százalékos növekedést jelent.

Korábbi cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy az elektromos autók egyre nagyobb térhódítására válaszul a Tesla jelentősen csökkentette egyes modelljeinek a listaárát, ezzel potenciálisan még vonzóbbá téve az elektromos autózást.

Tesla elektromos autó

Forrás: Marketwatch