Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Peter Schiff: „a Bitcoin árfolyama soha nem fogja elérni a 100 ezer dollárt”

Peter Schiff pénteken a Twitteren azt állította, hogy legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kriptovalutának, a Bitcoinnak az árfolyama „soha nem lesz képes átlépni a 100 ezer dolláros szintet”.

A Bitcoin árfolyama jelenleg 17 ezer dollár körül mozog, novemberben még 16 ezer dollár alatt is jegyezték a kriptovalutát, az elmúlt hetekben némi emelkedést próbált felmutatni a spekulatív jellegű kriptoeszköz, azonban tartós emelkedésbe egyelőre még nem tudott kezdeni. Mindenkori 68 990 dolláros csúcspontját 2021 novemberben állította be a kriptovaluta, ezen szinthez képest durván 75 százalékot esett az árfolyam.

A Bitcoin jövőjét illetően megoszlanak a vélemények, sokan a jövőt látják benne, míg mások szerint nem marad az életünk része. Peter Schiff, jól ismert pénzügyi elemző és befektető azok táborát erősíti, akik nem hisznek a bitcoin jövőjében. Schiff többször is kritizálta a Bitcoint, mondván, hogy „a kriptovalutának nincsen belső értéke, és egyelőre még biztonságos értéktárolónak vagy valutának sem bizonyult.”

Pénteken ismét pesszimista jövőt prognosztizált a Bitcoinnak Schiff, szerinte a kriptovaluta árfolyama „soha nem fogja elérni a 100 ezer dolláros szintet”. Az elmúlt években azonban Peter Schiff Bitcoin árfolyam jóslatai jócskán pontatlannak bizonyultak. 2018-ban azt jósolta, hogy 1000 dollárra esik vissza a Bitcoin árfolyama, míg 2020-ban azt mondta, hogy teljesen értéktelenné válik a kriptoeszköz. Ezen jóslatok közül egyelőre egyik sem bizonyult valósnak.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!