Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Ítéletidőre figyelmeztetnek – heves havazás és tornádók várhatóak az USA-ban

Az Amerikai Egyesült Államok Országos Meteorológiai Szolgálata (The United States National Weather Service – NWS) hétfőn este újabb figyelmeztetést adott ki, folytatódik az ítéletidő a tengerentúlon. A NWS felhívása szerint az elkövetkező napokban heves havazások és tornádók is sújthatják az országot.

Súlyos károkat okozhat az időjárás

Az NWS figyelmeztetése szerint „több veszélyt is magában hordozó vihar van kialakulóban, ami az elkövetkező időszakban heves havazást, esőzést és jeget hoz Amerikába. Súlyos viharok, tornádók és erős széllökések valószínűek az ország több területén.” Az ítéletidő óriási károkat okozhat országszerte.

Halálos hóvihar sújtotta Amerikát

Amerikát halálos hóviharok sújtották 2022 utolsó napjaiban, a kegyetlen időjárási körülmények következtében többen elhunytak, megsérültek. A nagy hóban rengeteg jármű akadt el, több városban teljesen leállt a közlekedés. Az eseményekről részletesen is beszámoltunk korábbi cikkünkben. A pusztító időjárás különösen New York térségét sújtotta, ezért Joe Biden amerikai elnök szükségállapotot hirdetett az államban.