Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 30

Harmadszorra javít előrejelzésén a Deutsche Telekom

A vártnál kedvezőbb negyedéves nyereségadatot közölt a Deutsche Telekom, amely idén harmadszor javított éves előrejelzésén részben amerikai érdekeltsége, a T-Mobile, valamint európai üzleti eredményeinek a javulására.

A bonni székhelyű német távközlési vállalat pénteken arról jelentett, hogy a szeptember végével záródott három hónapban a működési teljesítménye, azaz a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, korrigálva az eszközhasználati jog után elszámolt értékcsökkenéssel és kamattal (EBITDA AL) 9,66 milliárd euró lett, nagyobb az elemzői várakozások átlagában szerepelt 9,35 milliárd eurónál.

A német társaság az idei évre vonatkozó EBITDA AL eredmény előrejelzését 38 milliárd euróra korrigálta pénteken a negyedévvel korábban várt 37,2 milliárd euróról. Az amerikai T-Mobile, amely a Deutsche Telekom bevételeinek a háromötödét adja, 1,3 millióval, 106,9 millióra növelte előfizetőinek a számát a harmadik negyedévben. A T-Mobile 48,4 százaléka a Deutsche Telekomé, aminek viszont a 30,5 százaléka a német államé.

A német cégnek 52,2 millió előfizetője van Németországban és 46,4 millió Európa más részein. A Deutsche Telekom negyedéves bevétele 2 százalékkal 26,88 milliárd euróra nőtt, ami elmaradt a szakértők által becsült 27,15 milliárd eurótól.