Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

Rég nem látott eredményt ért el a Deutsche Bank

A Deutsche Bank AG 2015 óta legjobb negyedévét zárta idén júniusban elsősorban a rossz hitelekre félretett tartalékösszeg csökkentése révén – adta hírül a távirati iroda.

A pénzintézet a második negyedévben 692 millió euró nyereséget ért el az egy évvel korábbi 77 millió euró veszteség után. Szakértők jóval kisebb profitra, 372 millió euróra számítottak.

Az eredményjavulás részben annak köszönhető, hogy a rossz hitelekre félretett tartalékösszeg a tavalyi második negyedévi 761 millió euróról 75 millió euróra csökkent.

A Deutsche Bank az elmúlt 10 évben mintegy 8,2 milliárd euró veszteséget termelt, de a szerdai eredmény azt jelenti, hogy zsinórban már a negyedik egymást követő negyedévet zárta pluszban, amire 2012 óta nem volt példa.

A német pénzintézet bevétele 1 százalékkal, 6,238 milliárd euróra mérséklődött az egy évvel korábbi 6,287 milliárd euróról, a legjelentősebben, 11 százalékkal a befektetési üzletág bevétele csökkent, ami pedig rendre a legtöbb bevételt termeli.

A bank megerősítette az idei évre várt bevételvárakozását, ugyanakkor a jövő évit 24,4 milliárd euróról 25 milliárd euróra javította fel.

A bank elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 13,2 százalék volt június végén az egy évvel korábbi 13,3 százalék után.