Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

Túltett a várakozásokon a Royal Philips

A holland konszern hétfőn azt közölte, hogy a szakértők által inkább figyelemmel követett EBITA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredmény) 532 millió euró lett, nagyobb az egy évvel korábbi 390 millió eurónál és a szakértők véleményének átlagában szereplő 519 millió eurónál.

A június végével záródott három hónapban a Philips bevétele 6 százalékkal, 4,23 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 3,97 milliárd euróról. Megfigyelők kisebb bevétellel, 4,19 milliárd euróval számoltak.

Összehasonlítható alapon a bevétel a várt 7,3 százaléknál jelentősebben, 9 százalékkal bővültt

Az adózott eredmény 28 százalékkal 150 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 208 millió euróról.

A Philips hétfőn azt közölte, hogy új megrendelései 15 százalékkal csökkentek a tavalyi második negyedévvel összevetve. Bejelentette továbbá, hogy a harmadik negyedévtől 1,5 milliárd eurónyi saját részvényt tervez visszavásárolni a következő három évben – ismertette a távirati iroda.

A Philips – amely négy éve vált meg alacsony nyereségességű fényforrás üzletágától, hogy részben az egészségügyre koncentráljon – három nagy divíziót működtet: személyi használatra szolgáló kisebb elektromos eszközöket, diagnosztikai készülékeket, továbbá egészségügyben alkalmazható szoftvereket gyártanak, illetve fejlesztenek.

A Philips a világ több mint 100 országában van jelen, és mintegy 77 ezer embert foglalkoztat.