Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

Mégis odaér a fa alá?

„A UBS Evidence Lab adatai (>Access Dataset) alapján, amelyek 30 országban követik nyomon az iPhone elérhetőségét és a várakozási időket, beleértve az Egyesült Államokat és Kínát is, javultak mind a múlt heti, mind a két héttel ezelőtti adatokhoz képest, ami azt jelzi, hogy az ellátási lánc zavarai enyhülnek” – magyarázták az elemzők, akik Buy minősítést és 180 dolláros célárat adnak az Apple részvényeire.

Hozzátették, hogy az Egyesült Államokban a 14 Pro és 14 Pro Max modellek várakozási ideje 25 napra csökkent a két héttel ezelőtti 38 naphoz képest, míg Kínában szintén csökkent a várakozási idő a két héttel ezelőttihez képest, de a csökkenés kisebb volt.

Az Apple iPhone-ellátási láncát jelentősen befolyásolták a Coviddal kapcsolatos korlátozások miatti tiltakozások a kínai gyártóüzemekben.

„A várakozási idő mind a 14 Pro, mind a 14 Pro Max esetében Kínában nagyjából 36 nap, ami a múlt heti és a két héttel ezelőtti 39 naphoz képest csökkenést jelent” – folytatták az elemzők.

Időben megérkezhetnek?

Ha a javulás üteme az Egyesült Államokban is folytatódik, akkor lehetséges, hogy a fogyasztók még karácsonyra megkapják az új iPhone 14 Pro vagy Pro Max készüléket.

Bár a tendencia örvendetes fellélegzés, úgy véljük, hogy a piac valószínűleg a decemberi és a márciusi negyedévet összevontan fogja vizsgálni a tavalyi évhez képest, hogy felmérje a mögöttes keresletet. A közelmúltbeli zavarok ellenére úgy véljük, hogy az iPhone-kereslet nagyrészt tartós, és csak korlátozott számú fogyasztó hajlandó elhagyni az Apple ökoszisztémáját. Így a decemberi és márciusi 144 millió iPhone-ra vonatkozó összesített előrejelzésünk a tavalyi évhez képest változatlan” – állapították meg az elemzők.

Az Apple részvényei kedden eddig több mint 1%-ot estek.

Forrás: marketwatch.com