Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Mutatjuk hogyan teljesített a Tesla a harmadik negyedévben

A Tesla a szerdai tőzsdezárást követően hozta nyilvánosságra a harmadik negyedéves jelentését. Az EV gyártás úttörője 21.45 milliárd dolláros harmadik negyedéves árbevételről számolt be, ami jelentős növekedést jelent a tavalyi év azonos periódusában látott 13.76 milliárd dolláros árbevételhez képest. A Tesla nyeresége 3.29 milliárd dolláron alakult az idei harmadik negyedévben, ami részvényenként 1.05 dolláros korrigált nyereséget jelent.

A FactSet adatai szerint a Wall Street-i elemzők előzetesen részvényenkénti 1 dolláros korrigált nyereséggel és 21.98 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak. Tehát az egy részvényre jutó nyereség a várakozásokon felül alakult, az árbevétel azonban a rekordmagas harmadik negyedéves szállítási számok ellenére is a vártnál gyengébben alakult.

A harmadik negyedév során rekordot jelentő, 343 ezer darab Teslát szállítottak le újdonsült tulajdonosaikhoz. Az elemzők azonban aggódnak, mivel az év egészére vonatkozó iránybecslés eléréséhez a negyedik negyedévben mintegy 500 ezer darab autót kellene leszállítania a Teslának.

A harmadik negyedéves jelentés publikálását követően a szerdai after-marketben több mint 5 százalékos mínuszban is állt a Tesla. A Tesla részvények értéke közel 40 százalékkal csökkent idén.