Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Putyin – „az ukrán hírszerzés áll a Krími híd elleni terrorcselekmény mögött”

Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke vasárnap este közölte, hogy „az orosz vezetés szerint az ukrán hírszerző ügynökség felelős az Oroszországot a Krímmel összekötő híd elleni terrortámadás megszervezéséért”.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy szombaton súlyosan megrongálódott az Oroszországot a Krímmel összekötő kulcsfontosságú híd, miután egy teherautó felrobbant az útszakaszán, és egy tehervonat is kigyulladt. Még nem egyértelmű, hogy a robbantás szándékos támadás volt vagy véletlen, azonban az ukrán erők eközben is nyomulnak előre, komoly nyomás alá helyezve az oroszokat. Vlagyimir Putyin szombaton aláírta a Kercsi híd és az energetikai infrastruktúra biztonságának szigorításáról szóló rendeletet a Krím-félsziget és Oroszország között. Szombat estére, Oroszország szerint a hídon átívelő vasúti összeköttetés ismét működőképes, de a közúti forgalom előtt még lezárva maradt.

Putyin vasárnap este a Nyomozó Bizottság vezetőjével, Alekszandr Basztrykinnel folytatott megbeszélést, ekkor jelentette ki az elnök, hogy az orosz vezetés szerint az ukrán hírszerzés áll a híd elleni támadás hátterében. „Semmi kétség afelől, hogy terrortámadás történt” -mondta az elnök. A hivatalos orosz vizsgálat szerint orosz és külföldi állampolgárok is segítettek Kijevnek a támadás előkészítésében.

https://twitter.com/REDALLOVERNEWS/status/1578925387945455616?s=20&t=aMRchSwrBr-Ix7C_NRob_w

Az incidens kapcsán egyre nagyobbak az aggályok, elpattanhat az a bizonyos húr, ami világháborúba sodorhatja az emberiséget.

Forrás: Baha Breaking News 

Borítókép: Shutterstock