2024 április 30

Látványos rally a kriptopiacon

A piacokon továbbra is az inflációs és recessziós félelmek vannak fókuszban. A makrogazdasági aggályok ellenére azonban meredek emelkedést látható a kriptovaluták piacán. Szerdán az előzetesen vártnál magasabb inflációs adatok publikálását követően megnőttek azon félelmek, melyek szerint a július 27-ei Fed kamatdöntő ülésen akár 100 bázispontos kamatemelés is elképzelhető. A friss adatok szerint júniusban éves szinten 9.1 százalékos volt a drágulás mértéke. Az előzetes elemzői várakozások jóval alacsonyabb, 8.8 százalékos inflációról szóltak. A félelmek azonban enyhültek, péntekre már 30 százalék körülire csökkent annak az esélye, hogy valóban meglépi a Fed a 100 bázispontos kamatemelést.

Látványos rally a kriptovaluták piacán

A bitcoin árfolyama több mint 4 százalékkal erősödött ma, jelenleg 22.2 ezer dollár fölött jár a bitcoin árfolyama. Múlt szerdán az inflációs adatok közzétételét követően egészen 18.9 ezer dollárig süllyedt a kriptovaluta árfolyama, ezen szinthez képest jelenleg több mint 17 százalékkal magasabban jegyzik a piaci kapitalizáció alapján legnagyobb kriptovalutát.

(www.tradingview.com)

A bitcoin idei lokális mélypontját június 18-án érte el, 17 611 dolláros árfolyam mellett, ezen szinthez képest jelenleg több mint 26 százalékkal magasabban jár a kriptovaluta árfolyama. A bitcoin azonban a tavaly novemberi 68 990 dolláros mindenkori csúcsához képest jelenleg több mint 67 százalékos mínuszban van.

Száguld az ethereum

Az ethereum még jobban teljesített az elmúlt időszakban, az inflációs félelmekkel mit sem törődve közel 70 százalékot rallyzott júniusi mélypontjáról. Az ethereum június 18-án 878 dolláros árfolyam mellett érte el lokális mélypontját, jelenleg 1480 dolláros árfolyamon közel 70 százalékkal magasabb jár a jegyzése. Az elmúlt 24 órában is tarolt az ethereum, közel 10 százalékot erősödött az árfolyam.

A nagymértékű és gyors emelkedést követően órás és 4 órás intervallumon is túlvetté vált a kriptovaluták többsége, így számolni lehet az elkövetkező órákban kisebb-nagyobb mértékű potenciális korrekciókra.

(www.tradingview.com)