Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Masszázs, ami jó a testnek és jó a léleknek

Ezen a felismerésen alapul a masszázs jelentősége is, ami amellett, hogy kellemes, relaxáló hatású, komoly szerepet játszhat az egészség megőrzésében vagy akár helyreállításában is. Azonban a masszázsnak sok különböző válfaja ismert, és mindegyiknek megvan a maga olyan területe, ahol speciálisan kifejti áldásos hatását.

Különböző célok különböző masszázstípusokat igényelnek

Egy teljes körű masszázsszolgáltatás tartalmazhat különböző testrészekre kiterjedő kezeléseket, Yumeiho masszázst, narancsbőr elleni fiatalító, feszesítő bőrkezelést vagy éppen talpreflexzóna masszázst. Ezek a szolgáltatások mind megtalálhatók a Hotel Európa Fit****superior gyógy- és kényeztető kezeléseinek kínálatában, mégpedig csodálatos környezetben, magasan képzett szakemberek segítségével. 

A talpunk, amely a legtöbb reflexzónát tartalmazza

A talpreflexzóna masszázs elve, hogy a talp bizonyos részeit stimulálva, a hozzá tartozó területnél jelentkező problémák is enyhíthetők, esetleg meg is szüntethetők. Ez a technika már évszázadokkal, sőt évezredekkel ezelőtt feltűnt az indiai és a kínai gyógyászatban is, előnyös hatásait pedig már sok esetben a nyugati gyógyítás is elfogadja.

A kezelés elején részben kikérdezés, részben tapogatás útján kell információt szerezni a páciens állapotáról és arról, hogy hol, melyik testrészével kapcsolatban érzi szükségességét a talpmasszázsnak.

A reflexzónák, azaz a távoli testrészekkel összeköttetésben álló pontok ismerete komoly felkészülést, tapasztalatot igényel, viszont egy jól felkészült szakember csodálatos eredményeket tud elérni ezen a területen.

A legtöbb reflexpont a talpon található, ahol tulajdonképpen teljes testünk leképződése tetten érhető. Ez azért is használható nagyszerűen, mert a test egy pontján megjelenő elváltozás, probléma a talpon is megtalálható, így kezelhető is.

Kiegészítő és fő kezelés is lehet

Fontos kiemelni, hogy alapesetben ez a masszázstípus nem gyógyító, hanem fő célja a megelőzés, azonban számos esetben történtek már teljes felépülések is komoly betegségekből is ezen technika segítségével.

Hagyományos kezelések kiegészítő kezeléseként is kiváló lehet a talpmasszázs, és nagyon jó eséllyel enyhíthetők a mozgásszervi, illetve gerincet érintő vagy a szív- és érrendszer panaszai, illetve emellett javítható a vérkeringés és a méreganyagok kiválasztódása a szervezetből.

Kellemes egészségmegőrzés, gyógyulás

További előny, hogy a kezelés általában kellemes élményt nyújt, a kezelt személy úgy képes állapotát javítani, hogy közben kellemes környezetben, önmagát jól érezve tölti az egészségmegelőzésre vagy gyógyulásra szánt idejét.