Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

16.5 milliárd dolláros EV beruházásról számolt be a Hyundai és a Kia

A Hyundai Motor Company és a tulajdonában álló Kia 16.5 milliárd dollárt költene elektromos autók fejlesztésére és gyártására. A tervek szerint Dél-Koreában egy új gyárat is felépítenének, ami évi 150 ezer elektromos autó legyártására lenne alkalmas.

A Hyundai arról számolt be a mai nap során, hogy a nagyszabású EV törekvések hatására a két autógyártó együttesen, 2030-ra éves szinten már akár 1.44 millió darab elektromos autót is le tudna gyártani Dél-Koreában, ami a Hyundai és a Kia globális EV gyártásának a 45 százalékát jelentené. Az idei évre vonatkozóan jelenleg még csak 350 ezer darabról szólnak a becslések.

www.shutterstock.com

Az új gyártóegység várhatóan a Kia jelenleg is működő Hwaseongban található egysége mellett kap helyet. Az építkezés várhatóan 2023 első felében kezdődhet meg, míg a termelés várhatóan 2025 második felében kezdődhet meg.

12 százalékos részesedés a cél az EV piacon

A Hyundai Motor Group, ami magában foglalja a Hyundai Motor, a Genesis és a Kia márkákat, 2030-ra éves szinten 3.23 millió darab elektromos autót szeretne globálisan értékesíteni, amivel az elektromos autók piacának meghatározó részét, 12 százalékát uralnák.

A koreai autógyártó csoport szerint a koreai, az észak-amerikai, az európai és a kínai piacokon különösen nagy lesz a kereslet mértéke az elektromos modelljeik iránt. Egyre több és több autógyártó számol be nagyszabású EV törekvésekről, melyek jól szemléltetik, hogy változás előtt áll az autóipar. Globálisan is egyre népszerűbbé válnak az elektromos vagy hibrid hajtással szerelt járművek és jelenleg úgy fest, hogy ez a tendencia folytatódhat a jövőben.

www.shutterstock.com

Borítiókép forrása: www.shutterstock.com