Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

Betárazott Citigroup részvényekből a Berkshire Hathaway

Jelentősen felpattant tegnap a Citigroup, az amerikai bank több mint 8.7 százalékos pluszban is járt, miután kiderült, hogy a Warrent Buffett vezette Berkshire Hathaway korábban több mint 55 millió darab Citigroup részvényt vásárolt.

A keddi kereskedési napot a Citigroup végül 7.56 százalékos emelkedést követően 51.05 dolláron zárta, ezzel az S&P 500 egyik legjobban teljesítő komponense volt tegnap. Az S&P 500 2.02 százalékos felpattanást követen 4 088.85 ponton zárta a hét második kereskedési napját. A felpattanás már időszerű volt a Citigroup számára, az amerikai bank idén még így is 15.47 százalékos mínuszban van, az elmúlt 1 év során pedig 34.06 százalékkal csökkent a Citigroup részvények értéke. A Citigroup jelenleg az egyetlen nagy amerikai bank, amelyet a tárgyi eszközeinek könyv szerinti értéke alatt jegyeznek.

Kedden, amikor nyilvánossá vált a Berkshire Hathaway korábbi vásárlása, a befektetők is átvették Buffették optimizmusát. Március 31-ei adatok szerint a Berkshire Hathaway több mint 55 millió darab részvényt vásárolt, melyek összértéke meghaladta a 2.95 milliárd dollárt. A Citigroup vásárlás mellett a Berkshire eladta a még meglévő Wells Fargo részesedését. Berkshire a nagy amerikai bankok közül még 41.6 milliárd dollárnyi Bank of America részvényt tart, ami az Apple mellett a második legnagyobb pozíciójukat jelenti.

A Berkshire 2020 elején lezárta többek között JPMorgan Chase és Goldman Sachs pozíciót, ezzel kimaradt a Berkshire a pandémiát követő rallyból. Ez alaklommal a Wall Street azt reméli, hogy jó döntést hoztak a Berkshire Hathawaynél.

www.shutterstock.com

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy az ilyen bizonytalan piaci helyzetekben milyen tényezők hatására tud jelentősen felpattanni egy-egy részvény árfolyama. A bizonytalan piaci helyzetekben úgy tűnik újabb kapaszkodó lehet befolyásos emberek jelentős összegű vásárlásai, illetve eladásaik is. Erre tegnap a Berkshire Hathaway Citigroup vásárlás kapcsán újabb példát láthattunk.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com