Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

Beszakadt a Teladoc – óriásit bukott az ARK Invest

A Cathie Wood által alapított ARK Invest mellett számos befektetési alap és befektető szenvedett el súlyos veszteségeket tegnap, miután beszakadt a Teladoc Health árfolyama. A Teladoc csütörtökön 40.15 százalékos mínuszba fordult, miután a társaság az előzetesen vártnál jelentősen gyengébb negyedéves eredményekről számolt be.

Beszakadt a részvény árfolyama.

A Teladoc részvényenkénti 41.58 dolláros első negyedéves veszteségről számolt be, ami extrém mértékben eltér az elemzők által előzetesen becsült részvényenkénti 60 cent veszteségtől. A vállalat az év egészére vonatkozó iránymutatását is negatívan módosította, korábban 2.55-2.65 milliárd dolláros árbevételt becsült a Teladoc 2022 egészére vonatkozóan, jelenleg már csak 2.4-2.5 milliárd dolláros éves árbevételt prognosztizálnak.

A kiábrándítóan gyenge első negyedéves jelentés hatására 40.15 százalékos mínuszba fordult a részvény, ezzel 2022-ben 63.50 százalékot esett a papír, az elmúlt 1 év alatt 82.01 százalékkal csökkent a Teladoc részvények értéke. A Teladoc részvényeit jelenleg a 2021 február 16-ai 308 dolláros csúcsához képest több mint 89 százalékkal alacsonyabban jegyzik.

Rossz befektetési döntés az ARK részéről.

A FactSet adatai szerint a Teladoc az ARK Invest Innovation ETF-ének harmadik legnagyobb komponense, a Tesla és a Coinbase után, közel 7 százalékos súllyal. Emellett a Teladoc 7.4 százalékos súllyal szerepel az ARK Genomic Revolution nevű ETF-ében, illetve 4.3 százalékos súllyal az ARK Fintech Innovation ETF-ben. Az ARK Invest alaposan felhalmozta a Teladoc részvényeit, a beszakadás súlyosan érintette az alapkezelőt. Az ARK Invest 2020-ban és 2021-ben is csillagászati hozamokat ért el, az elmúlt időszakban azonban nem igazán muzsikál jól.

www.shutterstock.com

Az ARK Innovation ETF 1.39 százalékos mínuszban zárta a csütörtöki kereskedési napot, ezzel idén 48.33 százalékos mínuszban van az ETF. Az ARK Genomic Revolution ETF 3.52 százalékos mínuszba fordult tegnap, így idén 41.87 százalékos mínuszban áll. Az ARK Fintech Innovation ETF a többi alappal ellentétben erősödni tudott tegnap, 1.14 százalékkal nőtt meg az ETF értéke, azonban 2022-ben a Fintech Innovation ETF is 45.65 százalékos mínuszban van. Az ARK Next Generation Internet nevű ETF-je szintén 43.85 százalékos mínuszban van idén.

Az ARK mellett további alapkezelők portfoliójában is megtalálható a Teladoc, azonban az ARK volt messze a legoptimistább a vállalat jövőjét illetően. Az ARK pozíciója a Teladocban 2020 augusztusa óta exponenciálisan növekedett.

A Morningstar adatai szerint a Credit Suisse Digital Health Equity Fund tavaly alaposan bevásárolt Teladoc részvényekből, a befektetési alap portfóliójának 3.2 százalékát tette ki a Teladoc, az alap idén több mint 25 százalékos mínuszban van.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com