2024 október 04

Zavaró jelek a Twitternél

Agrawal első figyelmeztetése a Twitter számára amúgy is viharos hetet követően érkezett. Először is a múlt hét elején derült fény Musk nagyjából 9%-os részesedésére a közösségi médiavállalatban, ami a Twitter-részvényeket az egekbe repítette. Ezután Agrawal bejelentette, hogy Musk csatlakozik a Twitter igazgatótanácsához. Végül Agrawal közölte, hogy Musk meggondolta magát, és úgy döntött, mégsem csatlakozik az igazgatótanácshoz.

Ez utóbbi döntés nyitva hagyta az ajtót egy ellenséges felvásárlás előtt. Bár a Twitter árcédulája viszonylag alacsony a milliárdos számára, egyes elemzők megkérdőjelezték, hogy Musk valóban itt szeretné-e tölteni kevés idejét. Már így is ő vezeti a Teslát és a SpaceX-et is, és más folyamatban lévő kezdeményezéseket is alapított, mint például a The Boring Co. és a Neuralink.

Agrawal kevés részletet közölt vasárnapi bejelentésében, miszerint Musk nem csatlakozik az igazgatótanácshoz. „Izgatottak voltunk az együttműködés miatt, és tisztában voltunk a kockázatokkal. Azt is hittük, hogy a legjobb út az, hogy Elon a vállalat bizalmi tagjaként tevékenykedik, ahol neki is, mint minden igazgatósági tagnak, a vállalat és valamennyi részvényesünk érdekében kell cselekednie” – írta.

„Lesznek még zavaró tényezők, de céljaink és prioritásaink változatlanok maradnak” – folytatta Agrawal. „A döntéseink és a végrehajtás módja a mi kezünkben van, senki máséban. Halkítsuk ki a zajt, és koncentráljunk a munkára és arra, amit építünk”.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/04/14/twitters-ceo-warned-of-distractions-days-before-musk-offered-to-buy-twitter.html