Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Erős hetet zárt a MOL, az OTP gyengélkedett

A pénteki kereskedési nap során és a múlt hét egésze során is vegyesen teljesített a magyar tőzsde, a MOL erős hetet zárt, az OTP gyengélkedett.

A BUX index 0.38 százalékos emelkedést követően 43 983.38 ponton zárta a pénteki kereskedési napot, ezzel a BUX múlt heti hozama +0.11 százalékon alakult. A BUX index idén több mint 20 százalékos mínuszban is járt, jelenleg már mérsékeltebb, 13 százalékos mínuszban áll a magyar tőzsdeindex. A BUMIX index értéke pénteken 0.65 százalékkal nőtt meg, a hetet 5.05 százalékos pluszban zárta az index. A kis- és közepes részvények indexe 2022-ben az elmúlt időszakban látott jó teljesítménynek köszönhetően már csak 2.5 százalékos mínuszban van.

A Budapesti Értéktőzsdén 21 darab Prémium kategóriás részvényt jegyeznek, ebből a múlt hét során összesen 15 részvény tudott emelkedést felmutatni, mindössze 6 darab társaság papírja gyengélkedett. A Prémium kategóriába a likvidebb, szélesebb befektetői körrel rendelkező társaságok részvénysorozatai tartoznak.

Pozitív tartományban zárta a múlt hetet a 4iG, a budapesti központú informatikai cég 0.75 százalékos pluszba fordult. Hasonló mértékű erősödést láthattunk az Alteo Energiaszolgáltató (+3.79%), az ANY Biztonsági Nyomda (+1.25%), az Appeninn Vagyonkezelő (+4.48%), az AutoWallis (+0.92%) és a Graphisoft (+1.12%) árfolyamában is.

Rálépett a gázra és jelentős pluszban zárta a hetet a Masterplast (+10%), a MOL (+9.76%) és az Opus Global is (+15.06%).

A blue-chip részvények közül a Magyar Telekom (-0.49%) és az OTP Bank (-7.53%) gyengélkedett, a MOL (+9.76%) és a Richter (+1.24%) tudta pozitív tartományban zárni a múlt hetet.

Jó hetet tudhat maga mögött a PannErgy és a Rába is. Az energetikai cég árfolyamában 6.32 százalékos gyarapodást láthattunk, míg a több mint egy évszázados autóipari tapasztalattal rendelkező Rába árfolyama 1.94 százalékkal nőtt meg.

A Takarék Jelzálogbank részvényeinek árfolyamában enyhe, 0.21 százalékos felpattanást láthattunk a múlt hét során. A Waberer’s 4.15 százalékos pluszba fordult, míg a magyar szeszesital-gyártó, a Zwack árfolyamában 0.59 százalékos erősödést figyelhettünk meg.

A Magyar Telekom és az OTP mellett negatív tartományban zárta a múlt hetet az Akko Invest (-3.25%), és a CIG Pannónia Életbiztosító (-2.14%) is. Gyengélkedtek az ingatlanpiac szereplői is, a Budapesti Ingatlan árfolyamában 2.17 százalékos csökkenést figyelhettünk meg a múlt hét során, a Duna House 4.8 százalékos mínuszba fordult.

Vegyesen teljesítettek a múlt hét során a blue-chip részvények is.

Vegyesen teljesítettek a múlt hét során a blue-chip részvények is, a MOL és a Richter tudta pozitív tartományban zárni a hetet, a Magyar Telekom és az OTP Bank gyengélkedett.

A MOL árfolyamában 9.76 százalékos felpattanást láthattunk a múlt héten, ezzel a multinacionális olaj- és gázipari vállalat részvényei már 11.5 százalékos pluszban vannak idén.

A Magyar Telekom enyhe, 0.49 százalékos visszahúzódást mutatott fel a hét során, ezzel 2022-ben 2.1 százalékos mínuszban van a részvény.

Az OTP Bank árfolyamában 7.58 százalékos esést figyelhettünk meg az elmúlt 5 kereskedési nap során, a magyar bankpapír 29.5 százalékos mínuszban van idén.

Magyarország egyik legfontosabb gyógyszeripari vállalatának, a Richternek az árfolyamában 1.24 százalékos erősödést figyelhettünk meg, azonban a Richter 2022-ben továbbra is 15.9 százalékos mínuszban van.