Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Szépen ráhajtott az Uber

Az Uber Technologies részvényei több mint 5 százalékos pluszba fordultak, miután a társaság a szerdai tőzsdezárást követően az előzetesen vártnál erősebb negyedik negyedéves eredményekről számolt be. Az Uber a szerdai kereskedési napot egyébként 4.83 százalékos emelkedést követően 40.19 dolláron zárta.

Az Uber a negyedik negyedévre vonatkozóan 5.8 milliárd dolláros árbevételről számolt be, ami éves szinten 82 százalékos növekedést jelent. A Wall Street-i elemzők előzetesen mindössze 5.3 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak. A korrigált Ebitda 86 millió dolláron alakult, amely felülmúlta a társaság saját iránymutatása mellett az elemzői várakozásokat is. Az Uber korábban 25-75 millió dolláros korrigált Ebitda-t becsült, az elemzői várakozások 67 millió dollárról szóltak. Az Uber nettó nyeresége 892 millió dolláron alakult, ami részvényenként 44 cent profitot jelent.

Az idei első negyedévre vonatkozóan 100-130 millió dolláros korrigált Ebitda-t prognosztizál az Uber, amely némileg elmarad az elemzők 151 millió dolláros várakozásaitól.

Dara Khosrowshahi vezérigazgató elmondta, hogy „a negyedik negyedéves eredményeink jól szemléltetik, hogy milyen messzire jutottunk a pandémia kitörése óta.” A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy a negyedik negyedév során többen használták az Uber platformját, mint korábban bármikor.

Az Uber egyik legnagyobb riválisa, a Lyft szintén az előzetesen becsültnél erősebb negyedéves eredményekről számolt be kedden. A Lyft árbevétele 969.9 millió dolláron alakult, ami éves szinten 70 százalékos növekedést jelent. A Lyft 6.80 százalékos erősödést követően 44.00 dolláron zárta a szerdai kereskedési napot, ezzel idén 2.97 százalékos pluszban van a papír.

Forrás: Barron’s