Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Esésben a Nasdaq, beszakadt a Meta Platforms árfolyama

Az amerikai részvények túlnyomó többsége negatív tartományban zárta a csütörtöki kereskedési napot, az esést a Meta Platforms Inc., a Facebook anyavállalat vezette. A Meta Platforms a vártnál gyengébb negyedéves jelentés hatására több mint 26 százalékot esett. A társaság történelme során még nem volt példa ekkora mértékű értékvesztésre egyetlen nap alatt. A Facebook értéke közel 237 milliárd dollárral csökkent.

A vezető amerikai tőzsdeindexek közül a tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index teljesített a leggyengébben, az index 3.74 százalékos mínuszban zárta a csütörtöki kereskedési napot. Utoljára 2020 szeptemberében zárt hasonlóan gyenge napot az index. Nem meglepő módon a Meta Platforms volt az index legrosszabbul teljesítő komponense tegnap. A Meta mellett sok részvény negatív tartományba fordult, olyan vállalatok zártak több százalékos mínuszban, mint például az Amazon, a Netflix, az Nvidia, a PayPal vagy a Zoom.

Csütörtökön mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex negatív tartományban zárt, ezzel megszakadt a négy napja tartó nyereségsorozatuk.

Így teljesítettek az amerikai vezető tőzsdeindexek csütörtökön:

Dow Jones Ipari Átlag: A Dow Jones Ipari Átlag 518.17 pontos, 1.45 százalékos csökkenést követően 35 111.16 ponton zárta a csütörtöki kereskedési napot. A blue-chip index komponensei közül mindössze 5 részvény tudott pozitív tartományban zárni tegnap. Az index idén 3.38 százalékos mínuszban van.

S&P 500: A Dow Jones-hoz hasonló mozgást láthattunk az S&P 500 árfolyamában is, a benchmark index 111.94 pontos, 2.44 százalékos csökkenést követően 4 477.44 ponton zárt. Az S&P 500 index értéke 2022-ben 6.06 százalékkal csökkent.

Nasdaq Composite Index: A vezető amerikai tőzsdeindexek közül a tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index teljesített a leggyengébben tegnap, az index 3.74 százalékos mínuszban zárt. Utoljára 2020 szeptemberében esett ennyit egyetlen nap alatt a Nasdaq Composite Index, mint tegnap. Idén 11.29 százalékos mínuszban van a Nasdaq Composite Index.

Szerdán az amerikai tőzsdén jegyzett részvények túlnyomó többsége erősödni tudott, a vezető tőzsdeindexek sorozatban a negyedik nyereséges napjukat zárták, a Nasdaq Composite Index értéke 8 százalékkel nőtt meg ezen időszak alatt.