Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

A Credit Suisse is optimista a Tesla jövőjével kapcsolatosan

A Tesla Inc. részvényei hétfőn látványosan felpattantak, miután Dan Levy, a Credit Suisse elemzője pozitívan módosította a Teslára vonatkozó korábbi értékelését. Az elemző szerint a jelenlegi árfolyam „kifejezetten vonzó” lehet long pozíciók felvételéhez, valamint Levy szerint a fundamentumok továbbra is „nagyon kedvezőek”.

A Teslát a Credit Suisse elemzője hétfőn „outperform” besorolásúra minősítette, ami egy relatíve pozitív minősítés. Az elemző 2020 áprilisa óta „neutral” kategóriába sorolta a papírt. Az elemző egy éves célára változatlanul 1025 dollár, ami közel 10 százalékos felértékelődési potenciált jelent a hétfői 936.72 dolláros záróárhoz képest.

A Tesla a hétfői kereskedési napot 10.68 százalékos emelkedést követően 936.72 dolláron zárta, azt követően, hogy a részvény árfolyama az elmúlt 2 hét során több mint 20 százalékot esett. Az EV gyártás úttörője idén 11.36 százalékos mínuszban van, jelenleg a részvényt 23.35 százalékkal a novemberi 5-ei rekordmagas 1222.09 dolláros záróárfolyama alatt jegyzik. Az elmúlt 1 év alatt azonban 18.04 százalékkal nőtt meg a Tesla részvények értéke.

Levy elmondta, hogy az általános negatív tőzsdei hangulat mellett a növekvő kötvényhozamok és a Fed esetleges kamatemelésével kapcsolatos spekulációk is negatívan érintették a Tesla árfolyamát. A visszahúzódásnak köszönhetően azonban az elemző szerint a részvény újra olyan árfolyamon mozog, amely „kifejezetten vonzó” lehet long pozíciók felvételéhez. A Credit Suisse elemzője szerint továbbra is a Tesla lesz az EV gyártás úttörője az elkövetkező évtizedekben. „A nagyon kedvező fundamentumoknak köszönhetően úgy gondoljuk, hogy a részvény árfolyama újra emelkedésnek indulhat az elmúlt időszakban látott gyengélkedést követően.” -áll az elemzéseben. Globálisan is egyre népszerűbbe válnak az elektromos és hibrid hajtással szerelt járművek, a legfrissebb adatok jól szemléltetik, hogy változás előtt áll az autóipar.

Tesla Model S

Az elmúlt időszakban más elemzők is pozitívan vélekedtek a Tesláról:

A Morgan Stanley is optimista a Tesla jövőjével kapcsolatosan, a befektetési bank elemzője szerint a Tesla toronymagasan vezeti az EV versenyt. Adam Jonas, a Morgan Stanley elemzője 1300 dolláros célár mellett ajánlja vételre a papírt.

Mark Delaney, a Goldman Sachs elemzője 1200 dolláros célár mellett ajánlja vételre a Teslát, Delaney szerint a részvény 2022 egyik „top pickje” lehet, az elemző jó teljesítmény vár a Teslától idén. Delaney szerint továbbra is a Tesla lesz az EV gyártás úttörője, a Goldman elemzője szerint idén látványosan meg fog nőni az EV-k iránti kereslet mértéke.

A Tesla múlt szerdán hozta nyilvánosságra a negyedik negyedéves jelentését, amely az előzetesen vártnál erősebben alakult. A vállalat negyedik negyedéves eredményhirdetésén Elon Musk vezérigazgató kijelentette, hogy a humanoid robot a „legfontosabb termék”, amelyet a Tesla idén fejleszt, megelőzve a sokat hangoztatott Cybertruckot. Musk elmondta, hogy a Tesla nem tervezi a Cybertruck idei bemutatását, és a cég jelenleg nem dolgozik a 25 000 dolláros járművön. Hozzátette, hogy a folyamatos chiphiány lehetetlenné tenné az új modellek kibocsátását. A Tesla robot évek múlva, de az is lehet, hogy soha nem fog megvalósulni. Musk azonban kijelentette, hogy a Tesla Bot képes lehet forradalmasítani a gazdaságot, ha olyan feladatokat tudna végrehajtani, amelyeket normális esetben csak az ember tud végrehajtani.

Forrás: MarketWatch