Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Kapkodtak a Teslák után az utolsó negyedévben

Az amerikai elektromos autógyártó, a Tesla 2021 negyedik negyedévében több mint 308 ezer darab autót szállított le. A rekordmagas szállítási számok messze felülmúlták a Wall Street várakozásait. A Tesla 2021-ben 87 százalékkal több járművet szállított le, mint 2020-ban. Tőkepiaci szempontból is erős évet zárt az EV gyártás úttörője, 2021-ben a Tesla piaci kapitalizációja először haladta meg az 1000 milliárd dollárt, ezzel jelenleg bőven a Tesla a legértékesebb autógyártó.

A Tesla vasárnap arról számolt be, hogy 2021-ben összesen több mint 936 ezer autót szállítottak le, melyből 911 209 darab Model 3 és Model Y típusú volt. 2020-ban durván 500 ezer Tesla talált gazdára, éves szinten 87 százalékos a növekedés mértéke. A hírek hatására a hétfői pre-marketben több mint 6 százalékos pluszba fordult a részvény. Az autóipart kifejezetten súlyosan érintő globális chiphiány ellenére is elképesztő ütemben tud növekedni az Elon Musk vezette vállalat. Musk elégedettségét egy Twitter posztban is kifejezte, dicsérte a vállalat teljesítményét.

TeslaModel3
TeslaModel3

A negyedik negyedévben 308 ezer Teslát szállítottak le. A rekordmagas szállítási számok messze felülmúlták a Wall Street várakozásait. A Wall Street-i elemzők előzetesen 266 ezer darab szállítást prognosztizáltak a negyedik negyedévre vonatkozóan.

A Tesla részvények árfolyamában tavaly közel 50 százalékos erősödést láthattunk, az elmúlt három hónapban 36 százalékos rally szemtanúi lehettünk.

[cikkekembed url=”https://www.tradingview.com/chart/TSLA/lqxcmiXG-Tesla-heading-into-2022-with-strong-momentum/”
options=lqxcmiXG]

A Tesla piaci kapitalizációja még októberben lépte át először a bűvös 1000 milliárd dolláros szintet, ezt követően egy korrekció után újra ezen szint alá került a market capje. Decemberben újra 1 billió dollár fölött járt a Tesla piaci kapitalizációja, december 31-én az EV gyártó értékeltsége 1.06 billió dolláron alakult.

https://ycharts.com/

Forrás: MarketWatch