Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

A vártnál erősebb negyedévet zárt a BlackBerry

A BlackBerry Ltd. részvényei a keddi tőzsdezárást követően több százalékos pluszba fordultak, miután a kiberbiztonsággal és IoT-el foglalkozó vállalat a vártnál erősebb harmadik negyedéves eredményeket hozott nyilvánosságra. A társaság az előzetesen vártnál kisebb veszteséget ért el.

A BlackBerry részvényei a keddi kereskedési napot 4.17 százalékos emelkedést követően 9.25 dolláron zárták. A tőzsdezárást követően a vártnál erősebb eredmények hatására több mint 3 százalékos pluszba fordult a részvény. A szerdai pre-market során azonban nem tudta megtartani emelkedését a részvény és negatív tartományba fordult.

A BlackBerry árfolyamában még január végén, a mémmánia kezdetén láthattunk óriási kiugrást, akkor a részvény mindössze néhány nap leforgása alatt 7 dolláros árfolyamról egészen 28.77 dollárig szárnyalt. A Forbes szerint a Reddit WallStreetBets nevű fórumának köszönhetően vált kultusszá a „Meme investing”, a BlackBerry iránti hype is innét indult. A 28 dolláros csúcsról közel 70 százalékot esett a BlackBerry, azonban 2021-ben a részvény még így is közel 40 százalékos pluszban van.

A BlackBerry a harmadik negyedévben 184 millió dolláros árbevételt ért el, ami jelentős visszaesést jelent a tavalyi év ugyanezen periódusában látott 218 millió dolláros szinthez képest. A társaság nettó bevétele 74 millió dolláron (veszteség) alakult, ami részvényenként 5 cent veszteséget jelent. Tavaly ilyenkor 130 millió dolláros, részvényenkénti 23 cent veszteségről számolt be a vállalat. A FactSet adatai szerint a Wall Street-i elemzők előzetesen 173.6 millió dolláros árbevétellel és részvényenként 7 cent veszteséggel kalkuláltak.

John Chen, a BlackBerry elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ellátási lánc problémáiból fakadó nehézségek ellenére is a BlackBerry az előzetesen vártnál erősebben tudott teljesíteni a harmadik negyedév során.

Forrás: MarketWatch