Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

Erős napot zártak tegnap az amerikai vezető tőzsdeindexek, megszakítva ezzel a három napja tartó veszteségsorozatukat. A befektetők optimizmusán nagyot lendített Biden azon bejelentése, mely szerint az Amerikai Egyesült Államokban az omicron variáns miatt nem terveznek olyan jellegű lezárásokat bevezetni, mint 2020 márciusában. A vakcinagyártók részvényeinek viszont nem tett jót ez a bejelentés, több százalékos mínuszban zárt a Moderna és a Pfizer is.

Kedden a világ minden táján zöldbe borultak a tőzsdék, pozitív tartományban zártak az ázsiai és az európai tőzsdeindexek is, a kriptovaluták piacán is látványos felpattanást láthattunk.

Így teljesítettek a vezető amerikai tőzsdeindexek kedden:

Dow Jones Ipari Átlag: A Dow Jones Ipari Átlag a keddi kereskedési nap egésze során stabilan emelkedett. A blue-chip index végül 560.54 pontos, 1.60 százalékos emelkedést követően 35 492.70 ponton zárt. Utoljára több mint két hete, december 6-án teljesített ilyen jól a Dow Jones index. Az index legjobban teljesítő komponense a Nike volt, amely a vártnál jobb negyedéves eredmények hatására több mint 6 százalékot erősödött tegnap.

S&P 500: Az S&P 500 tegnapi grafikonja a Dow Jones indexéhez hasonlóan alakult, az S&P 500 is stabilan emelkedett. A keddi kereskedési napot végül 81.21 pontos, 1.78 százalékos emelkedést követően 4649.23 ponton zárta a benchmark index. Az S&P 500 utoljára december 7-én zárt hasonlóan erős napot. A legjobban az energia és a technológiai szektor teljesített kedden.

Nasdaq Composite Index: A három vezető amerikai tőzsdeindex közül a Nasdaq Composite Index teljesített a legjobban, a tech fajsúlyos index 360.14 pontos, 2.40 százalékos emelkedést követően 15 341.09 ponton zárta a tegnapi kereskedési napot. A Nasdaq Composite az S&P 500 indexhez hasonlóan utoljára december 7-én tudott legalább 2.4 százalékkal erősödni.